Houbařská polévka zalitá

Bílá až smetanově nažloutlá hustší polévka, koprové vůně a mírně nakyslé chuti s kousky brambor, hub a vajíčka.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Žampiony čerstvé, 0,019 kg 1,31
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Brambory loupané, 0,040 kg 0,71
Máslo, 0,033 kg 4,65
Mouka pšeničná hladká, 0,007 kg 0,09 Food and frends
Mléko polotučné, 0,033 l 0,68 Food and frends
Kopr sterilovaný, 0,003 kg 0,21
Ocet kvasný, 0,003 l 0,04
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,40
Cukr krupice, 0,003 kg 0,07
Houbová směs mražená, 0,025 kg 5,53
Kopr čerstvý, 0,005 kg 1,41
Sůl standard 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 17,01 Kalorie v 1 porci: 476 cal

Postup přípravy

Houby nakrájíme na plátky a podusíme krátce na tuku. Přidáme jemně nakrájený kopr, zalijeme částí vývaru a krátce povaříme.

Opláchnuté brambory nakrájíme na kostky, dáme do vývaru s houbami a vaříme téměř doměkka.

Z části másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého míchání vlijeme do vývaru s houbami a bramborami. Povaříme, přilejeme mléko a rozšlehaná vejce.

Polévku dochutíme octem, solí, cukrem, přidáme druhou část másla a povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 476 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (30min) Doba vaření 10 porcí: 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.06.2013
  • Recept zobrazen: 3758x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček
Hráškový krém s krutony polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Hráškový krém s krutony
Hovězí na houbách hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na houbách