Kynuté knedlíky





Kulaté české knedlíky z kynutého těsta.
Postup přípravy
Do trocha vlažného mléka rozmícháme cukr, droždí, malinko mouky, vznikne kvásek (řídké těstíčko) a necháme ho vykynout.
Necháme trochu mouky na vyválení a do zbytku prosáté mouky dáme sůl, rozmíchané vejce ve vlažném mléce, kvásek a pečlivě uhněteme v těsto.
Hotové těsto necháme v teple vykynout, rozkrájíme na čtyři díly a z nich uděláme šišky. Dáme vařit do osolené vody nebo na páru do trouby 20-25 minut.
Rada
Po uvaření propícháme knedlíky špejlí ,aby se pára dostala z knedlíků a nesrazili se. Lehce je potom potřu olejem.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 587 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (25min) Doba vaření 10 porcí: 40min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Mouky
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 22.09.2012
- Recept zobrazen: 6975x