Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky Kynuté knedlíky

Kulaté české knedlíky z kynutého těsta.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Droždí, 0,003 kg 1,76
Mouka pšeničná hrubá, 0,150 kg 1,96
Mléko polotučné, 0,065 l 1,32 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Cukr krystal, 0,002 kg 0,05
Rostlinný olej 0,003 l 0,14
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 5,31 Kalorie v 1 porci: 587 cal

Postup přípravy

Do trocha vlažného mléka rozmícháme cukr, droždí, malinko mouky, vznikne kvásek (řídké těstíčko) a necháme ho vykynout.

Necháme trochu mouky na vyválení a do zbytku prosáté mouky dáme sůl, rozmíchané vejce ve vlažném mléce, kvásek a pečlivě uhněteme v těsto.

Hotové těsto necháme v teple vykynout, rozkrájíme na čtyři díly a z nich uděláme šišky. Dáme vařit do osolené vody nebo na páru do trouby 20-25 minut.

Rada

Po uvaření propícháme knedlíky špejlí ,aby se pára dostala z knedlíků a nesrazili se. Lehce je potom potřu olejem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 587 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (25min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 22.09.2012
  • Recept zobrazen: 6695x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kulajda polévka, vaření Kulajda
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí