Čočková kyselá polévka s brambory





Světle hnědá, krémově zahoustlá polévka, plná vůně z čočky a čočkové chuti s kostičkami nakrájených brambor.
Postup přípravy
Čočku na několik hodin namočíme do studené vody a poté ji zvolna vaříme doměkka. Během vaření doléváme dle potřeby horkou vodu. Uvařenou čočku prolisujeme.
Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání ji uvedeme do varu. Přidáme bobkový list a zvolna vaříme půl hodiny. Přidáme prolisovanou čočku, povaříme a přecedíme.
Brambory nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka.
Brambory i s odvarem dáme do přecezené polévky.
Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, octem a případně přisolíme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 328 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sušená zelenina » Sušená luštěnina
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle kuchaře » Helena Preiszlerová
Statistiky
- Datum vložení: 13.06.2013
- Recept zobrazen: 1321x