Čočková kyselá polévka s brambory

Světle hnědá, krémově zahoustlá polévka, plná vůně z čočky a čočkové chuti s kostičkami nakrájených brambor.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Čočka žlutá sušená, 0,050 kg 2,46
Voda pitná standard, 0,250 l 0,33
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Mouka pšeničná hladká, 0,007 kg 0,09 Food and frends
Brambory loupané, 0,024 kg 0,41
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,03
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Ocet kvasný 0,003 l 0,04
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 5,42 Kalorie v 1 porci: 328 cal

Postup přípravy

Čočku na několik hodin namočíme do studené vody a poté ji zvolna vaříme doměkka. Během vaření doléváme dle potřeby horkou vodu. Uvařenou čočku prolisujeme.

Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem a za stálého prošlehávání ji uvedeme do varu. Přidáme bobkový list a zvolna vaříme půl hodiny. Přidáme prolisovanou čočku, povaříme a přecedíme.

Brambory nakrájíme na malé kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka.

Brambory i s odvarem dáme do přecezené polévky.

Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením, octem a případně přisolíme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 328 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 13.06.2013
  • Recept zobrazen: 1321x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Bramborák a bramboráčky příloha, rychlé, smažení-fritování Bramborák a bramboráčky
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou
Carpaccio z lososa studený předkrm, dietní, rychlé, marinování Carpaccio z lososa