Bohdalovský závitek

Bohdalovský hovězí závitek

Plněný hovězí závitek zelím a párkem, přelitý řidší tmavočervenou omáčkou, je Bohdalovský hovězí závitek

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,080 kg 13,67
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Cibule standard, 0,017 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,015 l 0,76
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Mouka pšeničná hladká, 0,005 kg 0,07 Food and frends
Rajčatový protlak, 0,008 kg 0,34
Hořčice kremžská, 0,003 kg 0,22
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,19
Anglická slanina, 0,007 kg 0,96
Zelí bílé kysané, 0,020 kg 0,49
Paprika sterilovaná kapie, 0,007 kg 0,29
Brambory loupané, 0,010 kg 0,18
Párky Vídeňské 0,020 kg 1,64
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 19,66 Kalorie v 1 porci: 490 cal

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme pokrájené zelí, opepříme, krátce podusíme a necháme vychladnout. Opláchnuté brambory nastrouháme najemno, necháme ustát, scedíme a přidáme ke slanině spolu s kapií nakrájenou na kousky.

Opláchnuté hovězí nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, doprostřed plátku položíme lžičku směsi, na ní kus párku, zavineme a upevníme nití nebo párátkem.

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na oleji dorůžova, přidáme závitky, krátce opečeme, zalijeme částí vývaru a pod poklicí podusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, zasmahneme, přidáme protlak, hořčici a česnek, osmažíme, zalijeme vývarem, promícháme a provaříme.

Závitky zbavíme nití, přilijeme přeceděnou omáčku a krátce podusíme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Klasik Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 490 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (10min), Dušení (40min) Doba vaření 10 porcí: 1h 10min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 14.06.2013
  • Recept zobrazen: 3337x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Losos welington hlavní chod, rychlé, pečení, ve vodní lázni Losos welington
Špíz z pěti druhů masa grilování, rychlé, marinování, grilování Špíz z pěti druhů masa
Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem hlavní chod, dietní, rychlé, vaření v páře Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem