Frankfurtská polévka

Krémově zahoustlá, světlá, paprikově narůžovělá polévka jemné vůně a chuti s nakrájenými párky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cibule standard, 0,009 kg 0,15 ŠANDER ovoce zelenina
Ztužený tuk, 0,007 kg 0,39
Mouka pšeničná hladká, 0,012 kg 0,16 Food and frends
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Mléko polotučné, 0,033 l 0,68 Food and frends
Paprika sladká mletá, 0,001 kg 0,23
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Párky Vídeňské, 0,013 kg 1,08
Petržel plochá nať, 0,001 kg 0,08
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Vepřový špek 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,52 Kalorie v 1 porci: 261 cal

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na špeku a 2/3 dávky tuku, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zamícháme pepř a papriku.

Jíšku za stálého prošlehávání zalijeme vlažným vývarem a zvolna vaříme 20 minut. Ke konci varu přidáme mléko a polévku přecedíme, nebo rozmixujeme.

Párky oloupeme, nakrájíme na plátky a orestujeme na zbylé dávce tuku. Přidáme do přecezené polévky, krátce povaříme, dochutíme polévkovým kořením a znovu provaříme.

Jemně nakrájenou petrželovou nať dáme do polévky při expedici.

Pokud připravujeme větší množství polévky, je dobré dávat orestované párky do jednotlivých porcí při expedici.

Možnosti inovace

brambory, smetana

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 261 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření (35min), Restování pro základ (10min) Doba vaření 10 porcí: 55min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 17.06.2013
  • Recept zobrazen: 2949x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin
Perníkový houskový kynutý knedlík příloha, rychlé, vaření Perníkový houskový kynutý knedlík
Gazpacho studený předkrm, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Gazpacho