Bavorský závitek

Bavorský závitek

Hovězí závitek plněný směsí z brambor, vajec, bůčku a okurek, přelitý kořeněnou hustou šťávou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,080 kg 13,67
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Brambory loupané, 0,020 kg 0,35
Vepřový bok libový, 0,023 kg 1,90 Řeznictví Blahuta
Okurka nakládaná, 0,006 kg 0,25
Cibule standard, 0,017 kg 0,30 ŠANDER ovoce zelenina
Slunečnicový olej, 0,015 l 0,67
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Nové koření celé, 0,001 kg 0,04
Vejce 1ks=45g, 0,006 kg 0,45
Mouka pšeničná hladká 0,005 kg 0,07 Food and frends
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 18,31 Kalorie v 1 porci: 431 cal

Postup přípravy

Hovězí nakrájíme na plátky, důkladně naklepeme a osolíme.

Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, stejně jako vařený bůček zbavený kostí a kůže.

Cibuli nakrájíme nadrobno, část jí osmahneme na oleji, přidáme bůček, brambory, okurky, sůl, pepř, prohřejeme a zalijeme rozšlehanými vejci. Připravenou směsí naplníme plátky masa a zajistíme párátkem.

Zbytek cibule osmažíme dorůžova, přidáme závitky, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme nové koření a pod poklicí podusíme doměkka.

Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a povaříme. Přes cedník přecedíme zpět na maso, dle potřeby přisolíme a krátce povaříme.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Granátové jablko Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 431 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 18.06.2013
  • Recept zobrazen: 3649x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Vánoční rybí polévka z kapra polévka, dietní, rychlé, restování, vaření Vánoční rybí polévka z kapra
Vepřové řízečky s wasabi kaší hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Vepřové řízečky s wasabi kaší
Houskové kynuté knedlíky příloha, rychlé, vaření Houskové kynuté knedlíky