Bavorský závitek





Hovězí závitek plněný směsí z brambor, vajec, bůčku a okurek, přelitý kořeněnou hustou šťávou.
Postup přípravy
Hovězí nakrájíme na plátky, důkladně naklepeme a osolíme.
Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, stejně jako vařený bůček zbavený kostí a kůže.
Cibuli nakrájíme nadrobno, část jí osmahneme na oleji, přidáme bůček, brambory, okurky, sůl, pepř, prohřejeme a zalijeme rozšlehanými vejci. Připravenou směsí naplníme plátky masa a zajistíme párátkem.
Zbytek cibule osmažíme dorůžova, přidáme závitky, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme nové koření a pod poklicí podusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, promícháme a povaříme. Přes cedník přecedíme zpět na maso, dle potřeby přisolíme a krátce povaříme.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Granátové jablko Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 431 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min) Doba vaření 10 porcí: 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » České dělění » Hovězí zadní
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso » Vepřový bůček
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy »
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 18.06.2013
- Recept zobrazen: 5106x