Teplý špenát k českým hotovkám

Teplý špenát k českým hotovkám Teplý špenát k českým hotovkám

Na hrubo mletý přílohový špenát.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Špenát drcený mražený, 0,100 kg 5,83
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,015 kg 0,26 ŠANDER ovoce zelenina
Rostlinný olej, 0,005 l 0,23
Česnek kuchyňský, 0,005 kg 0,71
Mouka žitná hladká, 0,004 kg 0,10
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř černý mletý 0,001 kg 0,03
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 7,23 Kalorie v 1 porci: 95 cal

Postup přípravy

V hrnci na oleji zpěníme nadrobno nakrájený špek. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme slabě zezlátnout. Rozmrazený drcený špenát dáme do základu a smícháme, podlijeme trochou vody, 5 minut podusíme.

Na závěr dáme mletý česnek, sůl a pepř. Mouku si rozmícháme ve vodě a vmícháme do špenátu, znovu podusíme 5 minut.

Možnosti inovace

Někdo tam zamíchá vejce, ale proč? I mouka je tam vlastně zbytečná, a když už, tak opravdu minimum. Nebo zjemníme smetanou.

Rada

Čím déle budeme špenát trápit tepelnou úpravou, tím více ztrácí svou svěží barvu, živočišné hodnoty a chuť.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 95 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření (15min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.10.2012
  • Recept zobrazen: 8488x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Králík s nádivkou nedělní oběd, rychlé, pečení Králík s nádivkou
Špíz z pěti druhů masa grilování, rychlé, marinování, grilování Špíz z pěti druhů masa
Chilli con carne hlavní chod, dietní, restování pro základ, vaření Chilli con carne