Teplý špenát k českým hotovkám





Na hrubo mletý přílohový špenát.
Postup přípravy
V hrnci na oleji zpěníme nadrobno nakrájený špek. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme slabě zezlátnout. Rozmrazený drcený špenát dáme do základu a smícháme, podlijeme trochou vody, 5 minut podusíme.
Na závěr dáme mletý česnek, sůl a pepř. Mouku si rozmícháme ve vodě a vmícháme do špenátu, znovu podusíme 5 minut.
Možnosti inovace
Někdo tam zamíchá vejce, ale proč? I mouka je tam vlastně zbytečná, a když už, tak opravdu minimum. Nebo zjemníme smetanou.
Rada
Čím déle budeme špenát trápit tepelnou úpravou, tím více ztrácí svou svěží barvu, živočišné hodnoty a chuť.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 95 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Vaření (15min) Doba vaření 10 porcí: 25min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 01.10.2012
- Recept zobrazen: 8672x