Krůtí špíz marinovaný v chilli omáčce





Prokládaný cuketou, paprikou, cibulí a slaninou.
Postup přípravy
Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, stejně tak ostatní zeleninu a špek na plátky. Napícháme na špízy.
Připravíme marinádu z čerstvých vyjadřincovaných chilli papriček, olivového oleje, omáčkou Hellmanns špíz, bílého vína, kečupu, worcestru, kouřové soli a pepře.
Špízy potřeme marinádou a necháme minimálně 4 hodiny, ale lépe do druhého dne marinovat.
Grilujeme nejprve zprudka, ať se maso zatáhne a posléze přesuneme na klidnější část grilu, kde cca 12 minut doděláváme.
Podáváme s omáčkou Hellmans špíz a steakovým salátem Coleswlaw.
Jednodušší provedení
Fotky jsou z trochu jiného špízu, časem opravím.
Rada
Před grilováním špízy vyndáme z marinády, aspoň 30 minut dopředu. Ať nám okapají a maso dosáhne 15-20ti stupňů.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta cereální Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 714 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Marinování (5h), Grilování (15min) Doba vaření 10 porcí: 5h 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Krůta a Krocan
- Recepty dle surovin » Koření » Octy, redukce, studené omáčky, ochucené oleje
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Plodová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Grilování, Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Marinování, Grilování
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 30.06.2013
- Recept zobrazen: 2749x