Krůtí špíz marinovaný v chilli omáčce

Krůtí špíz marinovaný v chilli omáčce Krůtí špíz marinovaný v chilli omáčce

Prokládaný cuketou, paprikou, cibulí a slaninou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Krůtí prsa, 0,150 kg 22,50
Omáčka Dip Hellmanns Špíz, 0,020 l 3,78 Unilever Food Solutios
Chilli papričky čerstvé, 0,003 kg 1,41
Paprika červená čerstvá, 0,035 kg 2,56
Cibule červená, 0,025 kg 0,65 ŠANDER ovoce zelenina
Vepřový špek, 0,035 kg 3,02 Řeznictví Blahuta
Cuketa, 0,035 kg 1,58
Kečup standard, 0,010 l 0,65
Olivový olej sansa, 0,015 l 1,21 Lesa s.r.o.
Bílé víno alkohol, 0,035 l 4,11
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Worcesterová omáčka, 0,008 l 0,92
Kouřová sůl 0,001 kg 0,31
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 40,87 Kalorie v 1 porci: 714 cal

Postup přípravy

Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, stejně tak ostatní zeleninu a špek na plátky. Napícháme na špízy.

Připravíme marinádu z čerstvých vyjadřincovaných chilli papriček, olivového oleje, omáčkou Hellmanns špíz, bílého vína, kečupu, worcestru, kouřové soli a pepře.

Špízy potřeme marinádou a necháme minimálně 4 hodiny, ale lépe do druhého dne marinovat.

Grilujeme nejprve zprudka, ať se maso zatáhne a posléze přesuneme na klidnější část grilu, kde cca 12 minut doděláváme.

Podáváme s omáčkou Hellmans špíz a steakovým salátem Coleswlaw.

Jednodušší provedení

Fotky jsou z trochu jiného špízu, časem opravím.

Rada

Před grilováním špízy vyndáme z marinády, aspoň 30 minut dopředu. Ať nám okapají a maso dosáhne 15-20ti stupňů.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta cereální Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 714 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Marinování (5h), Grilování (15min) Doba vaření 10 porcí: 5h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 30.06.2013
  • Recept zobrazen: 2282x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Carpaccio z lososa studený předkrm, dietní, rychlé, marinování Carpaccio z lososa
Cheesecake dezerty, rychlé, pečení Cheesecake
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží