Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Na plátky krájené bramborové knedlíky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,200 kg 2,69
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Mouka pšeničná hrubá, 0,020 kg 0,26
Hrubá (mouka) krupice, 0,020 kg 0,62
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Voda pitná standard 0,100 l 0,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 3,87 Kalorie v 1 porci: 294 cal

Postup přípravy

Uvařené oloupané a vychladlé brambory umeleme, zamícháme s rozšlehaným vejcem, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme v tužší těsto.

Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme z nich bramborové šišky, které opatrně vkládáme do vařící vody a zvolna vaříme, po zavaření knedlíky lehce nadzvedneme od dna, aby se nepřichytily, nebo na páru do konvektomatu (profi trouby).

Knedlíky o průměru 5 cm vaříme 20-25 minut.

Možnosti inovace

Tvar knedlíků je na naší fantazii. Malé šištičky či koule. Knedlíky se také dělají z části, nebo úplně i ze syrových brambor.

Rada

V kuchyni mám vždy bramborové těsto v prášku a malinko si ho tam přidám, potom lépe drží tvar. Chceme kypřejší strukturu knedlíků přidáme prášek do pečiva. Výsledek je také závislí na kvalitě brambor.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 294 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření v páře (35min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.10.2012
  • Recept zobrazen: 5212x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Daňčí kolínko na špenátové kaši nedělní oběd, marinování, pečení Daňčí kolínko na špenátové kaši
Enchiladas hlavní chod, rychlé, restování, smažení-fritování Enchiladas
Hovězí na houbách hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na houbách