Bramborové knedlíky





Na plátky krájené bramborové knedlíky.
Postup přípravy
Uvařené oloupané a vychladlé brambory umeleme, zamícháme s rozšlehaným vejcem, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme v tužší těsto.
Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme z nich bramborové šišky, které opatrně vkládáme do vařící vody a zvolna vaříme, po zavaření knedlíky lehce nadzvedneme od dna, aby se nepřichytily, nebo na páru do konvektomatu (profi trouby).
Knedlíky o průměru 5 cm vaříme 20-25 minut.
Možnosti inovace
Tvar knedlíků je na naší fantazii. Malé šištičky či koule. Knedlíky se také dělají z části, nebo úplně i ze syrových brambor.
Rada
V kuchyni mám vždy bramborové těsto v prášku a malinko si ho tam přidám, potom lépe drží tvar. Chceme kypřejší strukturu knedlíků přidáme prášek do pečiva. Výsledek je také závislí na kvalitě brambor.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 294 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření v páře (35min) Doba vaření 10 porcí: 35min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle nákladů » Levné
- Recepty dle úpravy » Vaření v páře
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 01.10.2012
- Recept zobrazen: 7390x