Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Na plátky krájené bramborové knedlíky.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,200 kg 2,69
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Mouka pšeničná hrubá, 0,020 kg 0,26
Hrubá (mouka) krupice, 0,020 kg 0,62
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Voda pitná standard 0,100 l 0,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 3,87 Kalorie v 1 porci: 294 cal

Postup přípravy

Uvařené oloupané a vychladlé brambory umeleme, zamícháme s rozšlehaným vejcem, prosátou moukou, krupicí a trochou soli. Zpracujeme v tužší těsto.

Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme z nich bramborové šišky, které opatrně vkládáme do vařící vody a zvolna vaříme, po zavaření knedlíky lehce nadzvedneme od dna, aby se nepřichytily, nebo na páru do konvektomatu (profi trouby).

Knedlíky o průměru 5 cm vaříme 20-25 minut.

Možnosti inovace

Tvar knedlíků je na naší fantazii. Malé šištičky či koule. Knedlíky se také dělají z části, nebo úplně i ze syrových brambor.

Rada

V kuchyni mám vždy bramborové těsto v prášku a malinko si ho tam přidám, potom lépe drží tvar. Chceme kypřejší strukturu knedlíků přidáme prášek do pečiva. Výsledek je také závislí na kvalitě brambor.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 294 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření v páře (35min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.10.2012
  • Recept zobrazen: 5010x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle hlavní chod, dietní, rychlé, marinování, grilování BBQ Chicken Heart - Grilované kuřecí srdíčka na jehle
Filet candáta na citrónové omáčce hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Filet candáta na citrónové omáčce