Hovězí polévka s kapustou a rýží

Mírně nažloutlá, čirá polévka s vůní a chutí po hovězím vývaru, s rýží a kapustou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Rýže parboiled, 0,020 kg 0,80
Voda pitná standard, 0,200 l 0,26
Kapusta hlávková, 0,036 kg 1,45
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Petržel plochá nať 0,001 kg 0,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,09 Kalorie v 1 porci: 154 cal

Postup přípravy

Hovězí vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Rýži několikrát prolijeme vařící vodou a v mírně osolené vodě uvaříme.

Po uvaření ji propláchneme horkou vodou a zalijeme trochou vývaru.

Očištěnou kapustu nakrájíme na drobné nudličky, spaříme vařící vodou, scedíme a zalijeme trochou horké vody. Osolíme, uvaříme do měkka, opět scedíme a promícháme s uvařenou rýží.

Petrželovou nať jemně nakrájíme a do polévky dáváme před podáváním spolu s rýží a kapustou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 154 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Vaření (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 07.07.2013
  • Recept zobrazen: 1755x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Koprová omáčka vejce hlavní chod, rychlé, restování pro základ, vaření Koprová omáčka vejce
Empanadas teplý předkrm, rychlé, pečení Empanadas
Plněná kalamára dalmatským rizotem hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, pečení Plněná kalamára dalmatským rizotem