Hovězí polévka s kapustou a rýží





Mírně nažloutlá, čirá polévka s vůní a chutí po hovězím vývaru, s rýží a kapustou.
Postup přípravy
Hovězí vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Rýži několikrát prolijeme vařící vodou a v mírně osolené vodě uvaříme.
Po uvaření ji propláchneme horkou vodou a zalijeme trochou vývaru.
Očištěnou kapustu nakrájíme na drobné nudličky, spaříme vařící vodou, scedíme a zalijeme trochou horké vody. Osolíme, uvaříme do měkka, opět scedíme a promícháme s uvařenou rýží.
Petrželovou nať jemně nakrájíme a do polévky dáváme před podáváním spolu s rýží a kapustou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 154 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (20min), Vaření (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Rýže
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Košťálová zelenina
- Recepty dle chodu » Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle nákladů » Levné
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Helena Preiszlerová
Statistiky
- Datum vložení: 07.07.2013
- Recept zobrazen: 1942x