Hovězí polévka s masem a nudlemi

Čirá, nažloutlá polévka, typické vůně a chuti po hovězím mase, zelenině a koření, s nakrájeným hovězím masem, zeleninou a nudlemi. Statní normy, toto je jeden z jejich receptů.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kosti hovězí, 0,028 kg 0,64
Hovězí přední, 0,020 kg 1,22
Voda pitná standard, 0,240 l 0,32
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Zelenina pod svíčkovou mix, 0,019 kg 0,62
Cibule standard, 0,004 kg 0,07 ŠANDER ovoce zelenina
Nové koření celé, 0,001 kg 0,04
Pepř černý celý, 0,001 kg 0,02
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Polévkové nudle, 0,040 kg 1,79
Petržel plochá nať 0,001 kg 0,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,74 Kalorie v 1 porci: 123 cal

Postup přípravy

Omyté, rozsekané kosti zalijeme vodou a uvedeme do varu. Mírně osolíme, přidáme nové koření, pepř a zvolna hodinu vaříme. Přidáme maso, cibuli, kořenovou zeleninu a vaříme do měkka.

Uvařené maso i kořenovou zeleninu vyjmeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Polévkové nudle zavaříme do osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme. Poté těstoviny scedíme, propláchneme, okapané smícháme s nakrájeným hovězím masem, zeleninou a zalijeme trochou přecezeného vývaru.

Vývar přecedíme husím cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a povaříme.

Jemně nakrájíme petrželovou nať a do polévky ji dáváme spolu s masem, zeleninou a nudlemi před podáváním.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 123 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 07.07.2013
  • Recept zobrazen: 4241x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz. hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz.
Tomatová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Tomatová polévka