Hovězí polévka s masem a rýží

Mírně nažloutlá, čirá polévka, typické vůně a chuti po hovězím mase, zelenině, s nakrájeným hovězím masem, zeleninou a rýží.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kosti hovězí, 0,028 kg 0,64
Hovězí přední, 0,020 kg 1,22
Voda pitná standard, 0,240 l 0,32
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Cibule standard, 0,004 kg 0,07 ŠANDER ovoce zelenina
Zelenina pod svíčkovou mix, 0,019 kg 0,61
Nové koření celé, 0,001 kg 0,04
Pepř černý celý, 0,001 kg 0,02
Rýže parboiled, 0,040 kg 1,60
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Petržel plochá nať 0,001 kg 0,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,55 Kalorie v 1 porci: 193 cal

Postup přípravy

Omyté kosti zalijeme vodou, mírně osolíme, přidáme pepř, nové koření a uvedeme do varu. Vaříme zvolna asi 1 hodinu, přidáme maso a po další hodině kořenovou zeleninu a cibuli. Dovaříme do měkka. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na drobnější kostky.

Rýži pečlivě propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Vařenou rýži promícháme s nakrájeným hovězím masem a zeleninou, zalijeme trochou přecezeného vývaru.

Vývar přecedíme, dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

Petrželovou nať jemně nakrájíme a dáme do polévky společně s masem, zeleninou a rýží před podáváním.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 193 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 22.07.2013
  • Recept zobrazen: 1881x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz. hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda pro Anglickou verz.
Daňčí kolínko na špenátové kaši nedělní oběd, marinování, pečení Daňčí kolínko na špenátové kaši
Baby kuřátko plněné parmskou šunkou hlavní chod, dietní, pečení, restování pro základ, vaření Baby kuřátko plněné parmskou šunkou