Tapas se sledi





Španělská chuťovka.
Postup přípravy
Rozkrájíme ciabátu nebo tomu podobné pečivo na plátky, opečeme s trochou olivového oleje na tálu nebo teflonce. Sledě nakrájíme na půl centimetrové kostky, rajče vyjadřincujeme a nakrájíme na drobno. Cibuli, chilli, olivy a papriku nakrájíme také nadrobno.
Vše promícháme s trochou rajčatové polpy nebo kečupem. Pakliže je sleď již slaný, nemusíme už dochucovat.
Možnosti inovace
Tapas je nekonečná řada malých jednohubek, které nemusí být na pečivu. I tak v této variantě čerstvě rozpečených plátků, můžeme nahoru dát středomořské suroviny s vaším citem pro chuť a správnou kombinaci.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Červené víno polosuché Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 333 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Postupy studené kuchyně (20min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Pečivo
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Ryby konzervované
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Plodová zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle chodu » Slané chuťovky
- Recepty dle regionu » Evropa » Španělsko
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 01.10.2012
- Recept zobrazen: 5733x