Řecké tzatziki





U nás psané či vyslovované caciki, zaziki a podobně, tzatziki jsou okurkový dip, tedy studená omáčka. Ale i hutnější forma salátu.
Postup přípravy
Omyté okurky jen tak ledabyle oloupu, podélně je rozkrojíme na čtvrtiny, potom napříč nakrájíme na tenké 2 mm plátky (trojúhelníčky).
Řecký, ale opravdu řecký jogurt a to pokud možno ten lepší smícháme s utřeným česnekem, nasekaným koprem, dochutíme solí a pepřem.
Smícháme s nakrájenou okurkou.
Konzistence a poměr okurek v jogurtu je i v Řecku různá. Ve srovnání s českým provedením v Řecku dávají mnohem více jogurtu.
Možnosti inovace
Prodávají i koření tzatziki, je v receptu jako poslední surovina a pak už nemusíme dochucovat solí a pepřem, ale čerstvý kopr a česnek je nenahraditelný.
Rada
Z okurek můžeme odstranit semínkový střed.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 80 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 20min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle chodu » Dresing Dip, Přílohový salát
- Recepty dle regionu » Evropa » Řecko
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 28.07.2013
- Recept zobrazen: 8458x