Řecké tzatziki

Řecké tzatziki Řecké tzatziki

U nás psané či vyslovované caciki, zaziki a podobně, tzatziki jsou okurkový dip, tedy studená omáčka. Ale i hutnější forma salátu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Okurka salátová, 0,100 kg 4,58 ŠANDER ovoce zelenina
Jogurt Řecký, 0,050 kg 5,04
Česnek kuchyňský, 0,004 kg 0,63
Kopr čerstvý, 0,005 kg 1,41
Sůl mořská jemná, 0,001 kg 0,01
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Tzatziky kořenící směs 0,001 kg 0,03
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 11,19 Kalorie v 1 porci: 80 cal

Postup přípravy

Omyté okurky jen tak ledabyle oloupu, podélně je rozkrojíme na čtvrtiny, potom napříč nakrájíme na tenké 2 mm plátky (trojúhelníčky).

Řecký, ale opravdu řecký jogurt a to pokud možno ten lepší smícháme s utřeným česnekem, nasekaným koprem, dochutíme solí a pepřem.

Smícháme s nakrájenou okurkou.

Konzistence a poměr okurek v jogurtu je i v Řecku různá. Ve srovnání s českým provedením v Řecku dávají mnohem více jogurtu.

Možnosti inovace

Prodávají i koření tzatziki, je v receptu jako poslední surovina a pak už nemusíme dochucovat solí a pepřem, ale čerstvý kopr a česnek je nenahraditelný.

Rada

Z okurek můžeme odstranit semínkový střed.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 80 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 28.07.2013
  • Recept zobrazen: 5182x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí ragů s houbami a brokolicí hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení Hovězí ragů s houbami a brokolicí
Babiččina vánočka dezerty, pečení Babiččina vánočka