Provensálské "pesto" bylinky





Pomletá směs bylinek s olivovým olejem.
Postup přípravy
Všechny čerstvé bylinky zbavíme stonku a samotné lístečky buď ponorným mixerem nebo kůtrovačem na hodně jemno rozmixujeme s olivovým olejem.
Jednodušší provedení
Opravdovým základem pro provensálskou směs jsou jen první tři bylinky a to stačí.
Možnosti inovace
Přidáním česneku.
Rada
Chceme-li prodloužit životnost této směsi, přidejte dovnitř před mletím lžičku sušeného zeleninového vývaru, nebo půl kostky bujónu a jejich konzervanty nám to podrží o pár měsíců déle k použití.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 2 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 25min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky
- Recepty dle chodu » Dresing Dip
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 28.07.2013
- Recept zobrazen: 4167x