Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší





Tuňák v kvalitě shashimi, zásadně rare upravený, na sladké ovocné omáčce.
Postup přípravy
Jako první si připravíme mangovou omáčku. Oloupeme mango, zbavíme se pecky a zbytek nakrájíme na kostičky. Když je mango správně dozrále, tak je vše vlastně už kaší a krájet to moc ani nemusíme. Nadrobno nakrájenou šalotku zpěníme na másle a potom přidáme mango. Přilijeme čistý zeleninový vývar, a když je tak i mangový džus. 10 minut provaříme a rozmixujeme.
Připravíme si vanilkovou kaši a to velmi jednoduše. Uvařené brambory vyšleháme se smetanou, čerstvou vanilkou a teplým osoleným mlékem.
Když máme hotovou kaši i omáčku, tak už jen opečeme steak tuňáka. Lehce ho potřeme olivovým olejem a opečeme z každé strany tak 40 sekund. Záleží, jak vysoký steak je. Každopádně minimálně 2/3 prostředku steaku musí být opravdu syrové.
Možnosti inovace
Při podávání nakapu trochu dýňového oleje na mangovou omáčku.
Rada
Jako každý jiný steak nadávejte péct či grilovat maso hned jak ho vyndáte z lednice, ale u ryb počkejte 10 minut.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bramborová Kaše, Míchaný salát Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 765 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Čas na základní omáčku (20min), Čas na přílohu (35min), Kompletace (6min) Doba vaření 10 porcí: 1h 16min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Tropické a subtropické ovoce
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Mezinárodní Fusion
- Recepty dle úpravy »
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 28.07.2013
- Recept zobrazen: 6163x