Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší

Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší Steak tuňáka s mangovou omáčkou a vanilkovou kaší

Tuňák v kvalitě shashimi, zásadně rare upravený, na sladké ovocné omáčce.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Tuňák v kvalitě sushimi v plátýnku, 0,200 kg 125,93
Recept brambory vařené, 1,000 porce 6,36
Smetana nad 30%, 0,050 l 4,25
Vanilka lusk čerstvý, 0,050 ks 1,47
Máslo, 0,010 kg 1,40
Šalotka cibule, 0,010 kg 1,26 ŠANDER ovoce zelenina
Olivový olej sansa, 0,010 l 0,81 Lesa s.r.o.
Mango, 0,025 kg 4,73
Olej dýňový 0,003 l 1,70
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 140,79 Kalorie v 1 porci: 765 cal

Postup přípravy

Jako první si připravíme mangovou omáčku. Oloupeme mango, zbavíme se pecky a zbytek nakrájíme na kostičky. Když je mango správně dozrále, tak je vše vlastně už kaší a krájet to moc ani nemusíme. Nadrobno nakrájenou šalotku zpěníme na másle a potom přidáme mango. Přilijeme čistý zeleninový vývar, a když je tak i mangový džus. 10 minut provaříme a rozmixujeme.

Připravíme si vanilkovou kaši a to velmi jednoduše. Uvařené brambory vyšleháme se smetanou, čerstvou vanilkou a teplým osoleným mlékem.

Když máme hotovou kaši i omáčku, tak už jen opečeme steak tuňáka. Lehce ho potřeme olivovým olejem a opečeme z každé strany tak 40 sekund. Záleží, jak vysoký steak je. Každopádně minimálně 2/3 prostředku steaku musí být opravdu syrové.

Možnosti inovace

Při podávání nakapu trochu dýňového oleje na mangovou omáčku.

Rada

Jako každý jiný steak nadávejte péct či grilovat maso hned jak ho vyndáte z lednice, ale u ryb počkejte 10 minut.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bramborová Kaše, Míchaný salát Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 765 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Čas na základní omáčku (20min), Čas na přílohu (35min), Kompletace (6min) Doba vaření 10 porcí: 1h 16min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 28.07.2013
  • Recept zobrazen: 6163x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Dodám novější foto. Teď steak na talíř pokládám rozříznutý, s vějířkem manga a na omáčce zmiňovaný dýňový olej.
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě
Kohout na červeném víně Coq au vin hlavní chod, restování pro základ, dušení Kohout na červeném víně Coq au vin
Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou hlavní chod, rychlé, restování pro základ, pečení, vaření Scottona, telecí závitky se sýrem a jarní cibulkou, mangoldem a rukolou