Gazpacho

Gazpacho Gazpacho Gazpacho Gazpacho Gazpacho Gazpacho Gazpacho

Andaluská ledová zeleninová polévka.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,110 kg 2,51 Lesa s.r.o.
Okurka salátová, 0,030 kg 1,38 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika zelená čerstvá, 0,015 kg 1,10
Paprika červená čerstvá, 0,010 kg 0,73
Cibule bílá Francie, 0,010 kg 0,63
Česnek kuchyňský, 0,002 kg 0,24
Ocet vinný červený, 0,008 l 0,44
Citrónová štáva lemonka, 0,005 l 0,17
Sůl mořská jemná, 0,002 kg 0,03
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,29
Olivový olej extra virgin 0,010 l 1,26 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 8,34 Kalorie v 1 porci: 129 cal

Postup přípravy

Základem polévky jsou rajčata - vzhledem k tomu, že v Čechách pořídit kvalitní sladká rajčata, která chutnají jako rajčata, a ne jako polystyren, je problém, tak volba použít kvalitní loupaná rajčata v plechu s označením D.O.P. a odrůdou San Marzano nic nezkazíme.

Takže rajčata ve vlastní šťávě rozmixujeme ponorným mixerem společně se všemi ingrediencemi v hladký krém.

Polévku necháme aspoň 6 hodin vychladit a proležet chutě.

Podáváme se zeleninovou vložkou, která je na vašem a sezónním rozhodnutí.

Já si například nakrájím řapíkatý celer, cuketu, cherry rajče, okurku, papriku a jarní cibulku. Vše na velmi jemno. Na fotkách se může zdát zelenina pokrájená hrubě, ale jsou to tenké plátky. Takto nakrájenou zeleninu dám do olivového oleje a dochutím stejně jako polévku. A stejně tak ji i nechám vychladit.

Můžeme podávat.

Možnosti inovace

Tabasco nebo jiná pálivá přísada, dodá polévce šmrnc. Grisina k přikusování je ok.

Rada

Vlastně ani neříkám, že je tam něco pálivého, prostě když je toho všeho akorát a je opravdu vedro, tak ji právě takto pikantní ocení i ti co tvrdí, že pálivé nikdy.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau du Cros Blanc Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 129 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 28.07.2013
  • Recept zobrazen: 3742x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Daňčí kolínko na špenátové kaši nedělní oběd, marinování, pečení Daňčí kolínko na špenátové kaši
Lasagne bolognese hlavní chod, pečení Lasagne bolognese
Tuňákový tataráček na croutes degustační studený, dietní, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňákový tataráček na croutes