Gazpacho





Andaluská ledová zeleninová polévka.
Postup přípravy
Základem polévky jsou rajčata - vzhledem k tomu, že v Čechách pořídit kvalitní sladká rajčata, která chutnají jako rajčata, a ne jako polystyren, je problém, tak volba použít kvalitní loupaná rajčata v plechu s označením D.O.P. a odrůdou San Marzano nic nezkazíme.
Takže rajčata ve vlastní šťávě rozmixujeme ponorným mixerem společně se všemi ingrediencemi v hladký krém.
Polévku necháme aspoň 6 hodin vychladit a proležet chutě.
Podáváme se zeleninovou vložkou, která je na vašem a sezónním rozhodnutí.
Já si například nakrájím řapíkatý celer, cuketu, cherry rajče, okurku, papriku a jarní cibulku. Vše na velmi jemno. Na fotkách se může zdát zelenina pokrájená hrubě, ale jsou to tenké plátky. Takto nakrájenou zeleninu dám do olivového oleje a dochutím stejně jako polévku. A stejně tak ji i nechám vychladit.
Můžeme podávat.
Možnosti inovace
Tabasco nebo jiná pálivá přísada, dodá polévce šmrnc. Grisina k přikusování je ok.
Rada
Vlastně ani neříkám, že je tam něco pálivého, prostě když je toho všeho akorát a je opravdu vedro, tak ji právě takto pikantní ocení i ti co tvrdí, že pálivé nikdy.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Chateau du Cros Blanc Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 129 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 25min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina
- Recepty dle chodu » Studený předkrm, Polévka
- Recepty dle regionu » Evropa » Španělsko
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 28.07.2013
- Recept zobrazen: 5879x