Marinovaný losos A

Marinovaný losos A Marinovaný losos A Marinovaný losos A Marinovaný losos A Marinovaný losos A Marinovaný losos A

Dokonalá chuť zastudena, dva dny marinovaného lososa.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Losos filet s kůži, 0,100 kg 34,01 Food and frends
Cukr krystal, 0,015 kg 0,34
Kouřová sůl, 0,005 kg 1,91
Sůl kamenná mořská, 0,015 kg 1,70
Jogurt bílý, 0,005 kg 0,35
Kopr čerstvý, 0,003 kg 0,71
Hořčice dijonská, 0,005 kg 1,02
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Pernod, 0,002 l 1,20
Vodka, 0,002 l 0,41
Česnek kuchyňský 0,003 kg 0,39
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 40,23 Kalorie v 1 porci: 275 cal

Postup přípravy

Půlku lososa i s kůží zbavíme nejlépe pinzetou případných kostí.

Kromě kamenné soli a cukru uděláme z ostatních surovin směs a tou potřeme lososa po celém povrchu.

Lososa máme v plechu nebo gastro nádobě, posypeme ho hrubou solí smíchanou s cukrem. Sůl a cukr musí udělat dvou milimetrovou vrstvu. Plech přetáhneme folii a dáme do 6-9°C.

Po každých 12 hodinách filet obrátíme. Losos nám postupně pouští vodu a tvrdne.

Po dvou dnech lososa zbavíme marinády a může filírovat na tenké plátky.

Jednodušší provedení

Koupit hotové za nesmyslných 900,-Kč/kg a více.

Možnosti inovace

Různí výrobci koření a dochucovacích směsí, mají v nabídce marinovací směsi pro ryby. Přidáním trochu tohoto nám díky konzervantům pomůže prodloužit použití lososa. Můžeme změnit některé ingredience za podobné.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 275 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Postupy studené kuchyně (10min), Marinování (50h) Doba vaření 10 porcí: 50h 20min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 30.07.2013
  • Recept zobrazen: 6992x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Zavináč hlavní chod, nakládání, postupy studené kuchyně, marinování Zavináč
Bramborák a bramboráčky příloha, rychlé, smažení-fritování Bramborák a bramboráčky