Marinovaný losos A





Dokonalá chuť zastudena, dva dny marinovaného lososa.
Postup přípravy
Půlku lososa i s kůží zbavíme nejlépe pinzetou případných kostí.
Kromě kamenné soli a cukru uděláme z ostatních surovin směs a tou potřeme lososa po celém povrchu.
Lososa máme v plechu nebo gastro nádobě, posypeme ho hrubou solí smíchanou s cukrem. Sůl a cukr musí udělat dvou milimetrovou vrstvu. Plech přetáhneme folii a dáme do 6-9°C.
Po každých 12 hodinách filet obrátíme. Losos nám postupně pouští vodu a tvrdne.
Po dvou dnech lososa zbavíme marinády a může filírovat na tenké plátky.
Jednodušší provedení
Koupit hotové za nesmyslných 900,-Kč/kg a více.
Možnosti inovace
Různí výrobci koření a dochucovacích směsí, mají v nabídce marinovací směsi pro ryby. Přidáním trochu tohoto nám díky konzervantům pomůže prodloužit použití lososa. Můžeme změnit některé ingredience za podobné.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Tramín červený Doporučené přílohy: Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 275 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Postupy studené kuchyně (10min), Marinování (50h) Doba vaření 10 porcí: 50h 20min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle chodu » Studený předkrm, Rautové občerstvení, Degustační studený
- Recepty dle regionu » Evropa » Švédsko
- Recepty dle úpravy » Postupy studené kuchyně, Marinování
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 30.07.2013
- Recept zobrazen: 10199x