Plněná kalamára dalmatským rizotem

Plněná kalamára dalmatským rizotem Plněná kalamára dalmatským rizotem

Lahůdka s Chorvatska.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kalamari a sepie a sepiola, 0,300 kg 126,14
Recept italské rizoto z rýže Arborio, 0,600 porce 15,12
Parmská šunka do 24 měsíců sušení, 0,040 kg 14,42 Lesa s.r.o.
Bílé víno alkohol, 0,050 l 5,87
Šalotka cibule, 0,050 kg 6,28 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl mořská jemná, 0,003 kg 0,06
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,41
Citrón, 0,100 kg 5,17 ŠANDER ovoce zelenina
Olivový olej extra virgin 0,100 l 12,56 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 177,17 Kalorie v 1 porci: 3 933 cal

Postup přípravy

Klamáru vyčistíme. Zbavíme ji vnitřních žláz a průhledného podélného skeletu. Odtrhneme hlavu a vyndáme ze středu zub.

Na olivovém oleji orestujeme nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme nadrobno pokrájenou parmskou šunku a podlijeme vínem. Přimícháme hotové rizoto (viz samostatný recept), promícháme a dochutíme.

Rizotem naplníme kalamáru, zavřeme hlavou kalamáry a připevníme 2x špejlí.

Opečeme na olivovém oleji a dáme dopéct na 180°C, 10-15 minut. Podle velikosti kalamáry.

Podáváme pokapané olivovým olejem, citrónem či limetkou.

Možnosti inovace

Jiný tip rizota.

Rada

Nepřepečte, kalamára je potom tvrdá.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 3 933 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Restování pro základ (5min), Pečení (15min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 30.07.2013
  • Recept zobrazen: 2139x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Tuňáková pomazánka pomazánky, pěny a koktejly, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňáková pomazánka
Španělský ptáček hlavní chod, dušení, vaření Španělský ptáček
Toulouse-Style Cassoulet hlavní chod, namočení, restování, pečení Toulouse-Style Cassoulet