Losos na špenátové omáčce s teplou zeleninou

Losos na špenátové omáčce Losos na špenátové omáčce s teplou zeleninou Losos na špenátové omáčce s teplou zeleninou Losos na špenátové omáčce s teplou zeleninou

Filet lososa se smetanovo-špenátovou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Losos filet s kůži, 0,165 kg 56,11 Food and frends
Sůl mořská jemná, 0,001 kg 0,01
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Olivový olej extra virgin, 0,010 l 1,26 Lesa s.r.o.
Smetana nad 30%, 0,015 l 1,28
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,10 Food and frends
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,300 porce 1,51
Špenát drcený mražený, 0,050 kg 2,92
Rybí červené koření 0,001 kg 0,19
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 60,44 Kalorie v 1 porci: 520 cal

Postup přípravy

Z čistého vývaru uděláme krémový velouté. A to tak, že do teplého vývaru vmícháme mouku smíchanou s vodou. Poté 10 minut mírně povaříme a dochutíme. Popřípadě přepasírujeme přes jemný špičák nebo síto. Do hotového vulutu přidáme rozmražený nebo čerstvý špenát a výkonným ponorným mixerem důkladně rozmixujeme. Čím déle tím máme sytější zelenou barvu. Už nevaříme, omáčka by jen žloutla.

Steak lososa opečeme na tálu, nebo pánvi a dáme dopéct 10 minut.

Podáváme s teplou sezónní zeleninou prohozenou na másle a předtím zblanžírovanou.

Možnosti inovace

Omáčku můžeme změnit třeba na brokolicovou nebo petrželovou.

Filety lososa můžeme lehce namarinovat třeba do čerstvého rozmarýnu.

Rada

Losos není dobrý vypečený (přepečený), takže opatrně s časem pečení.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Granátové jablko, Chateau du Cros Blanc Doporučené přílohy: Dušená mrkvička na másle Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 520 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (20min), Pečení (12min) Doba vaření 10 porcí: 47min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 09.08.2013
  • Recept zobrazen: 4540x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty