Losos na špenátové omáčce s teplou zeleninou





Filet lososa se smetanovo-špenátovou omáčkou.
Postup přípravy
Z čistého vývaru uděláme krémový velouté. A to tak, že do teplého vývaru vmícháme mouku smíchanou s vodou. Poté 10 minut mírně povaříme a dochutíme. Popřípadě přepasírujeme přes jemný špičák nebo síto. Do hotového vulutu přidáme rozmražený nebo čerstvý špenát a výkonným ponorným mixerem důkladně rozmixujeme. Čím déle tím máme sytější zelenou barvu. Už nevaříme, omáčka by jen žloutla.
Steak lososa opečeme na tálu, nebo pánvi a dáme dopéct 10 minut.
Podáváme s teplou sezónní zeleninou prohozenou na másle a předtím zblanžírovanou.
Možnosti inovace
Omáčku můžeme změnit třeba na brokolicovou nebo petrželovou.
Filety lososa můžeme lehce namarinovat třeba do čerstvého rozmarýnu.
Rada
Losos není dobrý vypečený (přepečený), takže opatrně s časem pečení.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Granátové jablko, Chateau du Cros Blanc Doporučené přílohy: Dušená mrkvička na másle Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 520 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (20min), Pečení (12min) Doba vaření 10 porcí: 47min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Mořské ryby čerstvé
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Vaření, Pečení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 09.08.2013
- Recept zobrazen: 6155x