Dršťky na paprice

Na nudle nakrájené, uvařené dršťky přelité paprikovou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí dršťky, 0,130 kg 11,25
Voda pitná standard, 0,067 l 0,09
Cibule standard, 0,011 kg 0,20 ŠANDER ovoce zelenina
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Paprika sladká mletá, 0,001 kg 0,18
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,19
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Smetana nad 30%, 0,017 l 1,45
Pažitka čerstvá 0,001 kg 0,50
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 13,84 Kalorie v 1 porci: 287 cal

Postup přípravy

Dršťky opereme, očistíme, překrájíme na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Potom je scedíme, znovu zalijeme vodou a pozvolna vaříme doměkka. Poté je propláchneme studenou vodou a nakrájíme na asi 5 cm dlouhé nudle.

Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji dorůžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit, přisypeme mouku, zasmahneme, přilijeme vývar z drštěk, promícháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a vaříme asi 20 minut. Před koncem varu přilijeme smetanu, přidáme dršťky a vše krátce povaříme.

Při podávání posypeme porce pažitkou nakrájenou nadrobno.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Vitel Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 287 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 06.09.2013
  • Recept zobrazen: 1639x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Losos welington hlavní chod, rychlé, pečení, ve vodní lázni Losos welington
Houskové kynuté knedlíky příloha, rychlé, vaření Houskové kynuté knedlíky