Dršťky na paprice





Na nudle nakrájené, uvařené dršťky přelité paprikovou omáčkou.
Postup přípravy
Dršťky opereme, očistíme, překrájíme na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Potom je scedíme, znovu zalijeme vodou a pozvolna vaříme doměkka. Poté je propláchneme studenou vodou a nakrájíme na asi 5 cm dlouhé nudle.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji dorůžova, zasypeme paprikou a necháme zpěnit, přisypeme mouku, zasmahneme, přilijeme vývar z drštěk, promícháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a vaříme asi 20 minut. Před koncem varu přilijeme smetanu, přidáme dršťky a vše krátce povaříme.
Při podávání posypeme porce pažitkou nakrájenou nadrobno.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Vitel Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 287 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Doba vaření 10 porcí: - neznámá -
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 06.09.2013
- Recept zobrazen: 1739x