Enchiladas

Enchiladas Enchiladas Enchiladas

Mexické zapečené tortilly, ale trochu jinak.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Tortilas 10" Burrito měkké, 1,000 ks 6,12
Kuřecí prsa, 0,065 kg 7,81
Vepřová panenka, 0,065 kg 12,01
Fazole bílé v tomatu, 0,030 kg 2,16
Fazole červené v tomatu, 0,030 kg 2,16
Fazolové lusky mražené, 0,030 kg 1,81
Cibule červená, 0,030 kg 0,78 ŠANDER ovoce zelenina
Rajče čerstvé standard, 0,020 kg 0,93 ŠANDER ovoce zelenina
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,030 kg 0,68 Lesa s.r.o.
Paprika červená čerstvá, 0,025 kg 1,83
Enchilada směs koření, 0,001 kg 0,57
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Salsa Mexicana hot dip, 0,040 kg 5,82
Cheddar omáčka La Sabrosa 0,030 kg 4,42
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 44,95 Kalorie v 1 porci: 924 cal

Postup přípravy

Na orestovanou cibuli dáme pokrájené maso, rajčata a papriku. Zasypeme kořenící směsí enchilada, solí a pepřem, přidáme papričky jalapenos, loupaná drcená rajčata ve vlastní šťávě (polpa) a provaříme 10 minut. Na závěr dáme fazole.

Na tortillu položíme masovou směs (bez přebytečné šťávy), zavineme, opečeme na tálu nebo pánvi, v originále se zavinuté tortilly poskládají vedle sebe do zapékací mísy, posypou chedarem, rajčaty a zapečou. Já si je opeču samotné, rovnou naporcuji na válečky a naskládám na talíř, viz foto.

Na řezy tortilly dáme trochu salsa dip a chedarové omáčky.

Možnosti inovace

Kvalitní mleté hovězí maso je další super volbou, místo tady použitého kuřecího a vepřové panenky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Desperados Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 924 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (15min), Smažení-Fritování (5min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 40min

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí na česneku hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na česneku