Hovězí játra dušená na cibuli

Plátky dušených jater s řidší, hnědou omáčkou.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí játra, 0,110 kg 14,56
Uzený domácí bok (slanina), 0,010 kg 1,39
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Cibule standard, 0,021 kg 0,37 ŠANDER ovoce zelenina
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Voda pitná standard, 0,100 l 0,13
Mouka pšeničná hladká, 0,006 kg 0,08 Food and frends
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Rýže parboiled 0,100 kg 4,00
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 20,09 Kalorie v 1 porci: 683 cal

Postup přípravy

Játra očistíme, propereme, zbavíme blan, protkneme hranolky slaniny a opepříme.

Cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji dorůžova a zalijeme trochou vody. Potom přidáme játra a pozvolna dusíme doměkka za občasného přelévání šťávou.

Dušená játra vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, promícháme a povaříme asi 20 minut. Ke konci vaření omáčku osolíme a přecedíme.

Při podávání játra nakrájíme na plátky.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Vitel, Radegast Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 683 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (30min), Restování pro základ (15min), Dušení (15min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 07.09.2013
  • Recept zobrazen: 4079x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Vánoční rybí polévka z kapra polévka, dietní, rychlé, restování, vaření Vánoční rybí polévka z kapra
Kohout na červeném víně Coq au vin hlavní chod, restování pro základ, dušení Kohout na červeném víně Coq au vin
Baby kuřátko plněné parmskou šunkou hlavní chod, dietní, pečení, restování pro základ, vaření Baby kuřátko plněné parmskou šunkou