Hovězí játra dušená na cibuli





Plátky dušených jater s řidší, hnědou omáčkou.
Postup přípravy
Játra očistíme, propereme, zbavíme blan, protkneme hranolky slaniny a opepříme.
Cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji dorůžova a zalijeme trochou vody. Potom přidáme játra a pozvolna dusíme doměkka za občasného přelévání šťávou.
Dušená játra vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, promícháme a povaříme asi 20 minut. Ke konci vaření omáčku osolíme a přecedíme.
Při podávání játra nakrájíme na plátky.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Vitel, Radegast Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 683 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (30min), Restování pro základ (15min), Dušení (15min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
Statistiky
- Datum vložení: 07.09.2013
- Recept zobrazen: 4079x