Dršťky po milánsku

Vařené dršťky krájené na nudle, přelité červenou hustší omáčkou a posypané sýrem.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí dršťky, 0,130 kg 11,25
Voda pitná standard, 0,067 l 0,09
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Cibule standard, 0,008 kg 0,14 ŠANDER ovoce zelenina
Mouka pšeničná hladká, 0,008 kg 0,11 Food and frends
Rajčatový protlak, 0,010 kg 0,42
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Muškátový květ mletý, 0,001 kg 0,14
Sůl mořská jemná, 0,002 kg 0,04
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,14
Vepřová šunka, 0,004 kg 0,48
Petržel plochá nať, 0,001 kg 0,19
Eidam cihla 30% 0,003 kg 0,41
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 13,98 Kalorie v 1 porci: 255 cal

Postup přípravy

Dršťky očistíme, opereme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Potom je scedíme, znovu zalijeme a vaříme doměkka za občasného promíchání. Vařené dršťky ochladíme vodou a pokrájíme na tenké nudle asi 5 cm dlouhé.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji dorůžova, přidáme muškátový květ, posypeme moukou, zasmahneme, přidáme protlak, pepř, utřený česnek, přilijeme vodu a vaříme asi 20 minut.

Omáčku přecedíme na dršťky, přidáme šunku nakrájenou na nudličky a petrželovou nať, krátce povaříme.

Při podávání posypeme strouhaným sýrem.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Voda Doporučené přílohy: Brambory vařené, Vařená kolínka Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 255 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Vaření (50min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 20min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 07.09.2013
  • Recept zobrazen: 1437x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty