Cheesecake

Cheesecake Cheesecake

Americký dort je stálicí i v Evropě.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Bebe sušenky čokoládové, 0,033 kg 4,69
Máslo, 0,021 kg 2,92
Mléko polotučné, 0,021 l 0,42 Food and frends
Sýr mascarpone, 0,042 kg 8,60
Cukr krupice, 0,002 kg 0,05
Vejce 1ks=45g, 0,008 kg 0,57
Brusinky džem, 0,021 kg 3,40
Jogurt bílý 0,031 kg 2,21
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 21,76 Kalorie v 1 porci: 529 cal

Postup přípravy

Korpus:

Bebe sušenky rozmixujeme a dáme do nich rozpuštěné máslo. Pokud je vzniklá hmota suchá a drobivá přidáme trochu mléka. Vzniklou hmotu upravíme do dortové formy tak, aby hmota pokryla dno a stěny formy.

Krém:

Mascerpone vyšleháme s cukrem a přidáme vejce. Vyšleháme krém a popřípadě přidáme trochu mléka. Krém by měl být hustý asi jako krupicová kaše. Krém nalijeme na připravený korpus. Pečeme na 160°C, asi 40 minut. Po upečení necháme hodinu vychladnout.

Vrchní vrstva:

Jogurt rozmixujeme s brusinkovým džemem. Nalijeme na vychlazený cheesecake. Dáme péct na 10 minut, poté necháme vychladnout a dáme do lednice.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Laté, Cappuccino Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 529 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Pečení (45min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.09.2013
  • Recept zobrazen: 2612x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Velikonoční telecí roláda hlavní chod, pečení, postupy studené kuchyně, vaření Velikonoční telecí roláda
Kuřecí špíz Saltimbocca teplý předkrm, dietní, rychlé, restování, pečení Kuřecí špíz Saltimbocca
Plněná kalamára dalmatským rizotem hlavní chod, dietní, rychlé, restování pro základ, pečení Plněná kalamára dalmatským rizotem