Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí

Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí

Deset hodin pomalu pečená stehýnka v přepuštěném másle.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kachní stehna, 0,300 kg 42,12
Sůl krystal, 0,001 kg 0,02
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,24
Badyán celý i mlety sušený, 0,001 kg 0,08
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,03
Pomeranč, 0,015 kg 0,48 ŠANDER ovoce zelenina
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Máslo, 0,045 kg 6,31
Kmín celý, 0,001 kg 0,01
Recept špekový knedlík, 1,000 porce 9,72
Recept červené dušené zelí 1,000 porce 8,88
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 67,97 Kalorie v 1 porci: 1 528 cal

Postup přípravy

Kachní stehna zbavíme posledních pírek, položíme do pekáče, na kterém je vyskládaný a naplátkovaný pomeranč a všechno koření.

Kromě soli, kterou posypeme stehna. Dáme na 5 minut do předehřáté trouby na 180°C.

Vyndáme a zalijeme přepuštěným máslem. Vrátíme do trouby a nastavíme 75°C a necháme 10 hodin. Stehna potom opatrně vyndáme z másla a znovu 5 minut dopečeme na křupavou kůžičku 190°C.

Přepuštěné máslo v pekáči slijeme přes jemný špičák do kastrolu, necháme sednout, horní vrstvu másla naběračkou sebereme a necháme v lednici na další konfinování.

Z kachního výpeku si můžeme připravit kvalitní šťávu, kterou provaříme s lahví dobrého červeného vína, zredukujeme na 1/3, přidáme malinko jíšky a provaříme.

Možnosti inovace

Místo pomeranče, jablka, ale i v koření můžeme trochu experimentovat. Skořice a jiné divoké koření jsou fajn kombinací.

Rada

Nebojte se té dlouhé doby. Prostě zapnu, nastavím budík a nechám to být.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Špekové knedlíky, Bramborové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 528 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Konfitování (11h 40min), Příprava (15min), Čas na základní omáčku (30min), Čas na přílohu (30min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 13h 5min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.10.2012
  • Recept zobrazen: 8877x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem. hlavní chod, grilování, vaření, restování pro základ Kančí svíčková s jehněčí kotletkou a kachním prsíčkem.
Pizza alle cipolle hlavní chod, rychlé, pečení Pizza alle cipolle