Konfitované kachni stehýnko se špekovým knedlíkem a červeným zelí





Deset hodin pomalu pečená stehýnka v přepuštěném másle.
Postup přípravy
Kachní stehna zbavíme posledních pírek, položíme do pekáče, na kterém je vyskládaný a naplátkovaný pomeranč a všechno koření.
Kromě soli, kterou posypeme stehna. Dáme na 5 minut do předehřáté trouby na 180°C.
Vyndáme a zalijeme přepuštěným máslem. Vrátíme do trouby a nastavíme 75°C a necháme 10 hodin. Stehna potom opatrně vyndáme z másla a znovu 5 minut dopečeme na křupavou kůžičku 190°C.
Přepuštěné máslo v pekáči slijeme přes jemný špičák do kastrolu, necháme sednout, horní vrstvu másla naběračkou sebereme a necháme v lednici na další konfinování.
Z kachního výpeku si můžeme připravit kvalitní šťávu, kterou provaříme s lahví dobrého červeného vína, zredukujeme na 1/3, přidáme malinko jíšky a provaříme.
Možnosti inovace
Místo pomeranče, jablka, ale i v koření můžeme trochu experimentovat. Skořice a jiné divoké koření jsou fajn kombinací.
Rada
Nebojte se té dlouhé doby. Prostě zapnu, nastavím budík a nechám to být.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Špekové knedlíky, Bramborové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 528 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Konfitování (11h 40min), Příprava (15min), Čas na základní omáčku (30min), Čas na přílohu (30min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 13h 5min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kachna
- Recepty dle surovin » Koření
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Nedělní oběd
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Konfitování,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 02.10.2012
- Recept zobrazen: 8877x