Hovězí polévka s masovými knedlíčky

Čirá, nažloutlá polévka, typické vůně a chuti, s masovými kořeněnými knedlíčky. Masové knedlíčky jsou křehké, nesmějí být ani rozvařené, ani tuhé

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Vepřový bok libový, 0,010 kg 0,84 Řeznictví Blahuta
Hovězí ořez, 0,010 kg 0,76
Rohlík houska, 0,006 kg 0,35
Mléko polotučné, 0,008 l 0,16 Food and frends
Ztužený tuk, 0,002 kg 0,12
Strouhanka standard, 0,005 kg 0,18
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Mouka pšeničná hladká, 0,002 kg 0,02 Food and frends
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Petržel plochá nať 0,001 kg 0,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,69 Kalorie v 1 porci: 199 cal

Postup přípravy

Hovězí vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Žemli zvlhčíme mlékem a umeleme ji spolu s vepřovým a hovězím masem. Přidáme rozpuštěný tuk, vejce, asi polovinu strouhanky a hladkou mouku. Směs mírně osolíme, opepříme a promícháme. Z této hmoty tvarujeme knedlíčky (3 na 1 porci) a vyvalujeme je ve zbylé strouhance. Vkládáme do vývaru a vaříme asi 5 minut. Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly, a okapané opět zalijeme trochou vývaru.

Petrželovou nať jemně rozsekáme a do polévky ji vkládáme společně s knedlíčky před podáváním.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 199 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (2h) Doba vaření 10 porcí: 2h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.09.2013
  • Recept zobrazen: 1024x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Sacher dort originál dezerty, ve vodní lázni, pečení Sacher dort originál
Salát s plody moře velké saláty, dietní, marinování, vaření Salát s plody moře
Pizza alle cipolle hlavní chod, rychlé, pečení Pizza alle cipolle