Hovězí polévka s vaječným svítkem

Nažloutlá čirá polévka, typické vůně a chuti po vývaru s nakrájenými kostičkami svítku. Vaječný svítek je lehký, propečený a na řezu stejnoměrně pórovitý.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Ztužený tuk, 0,005 kg 0,29
Mouka pšeničná polohrubá, 0,006 kg 0,08
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Petržel plochá nať 0,001 kg 0,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 2,92 Kalorie v 1 porci: 149 cal

Postup přípravy

Hovězí vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

Tuk pečlivě rozšleháme, postupně zamícháme žloutky a mírně osolíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s moukou lehce vmícháme ke žloutkům. Přidáme část jemně nakrájené petrželové natě.

Tuto hmotu lehce rozetřeme na pekáč, který jsme vytřeli tukem a vysypali trochou mouky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

Upečený a částečně prochladlý plát zarolujeme jako svítek a nakrájíme na menší kolečka.

Svítek spolu s jemně nakrájenou petrželovou natí vkládáme do polévky až před podáváním.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 149 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (2h), Pečení (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 25min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 25.09.2013
  • Recept zobrazen: 2428x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Svatomartinská husa hlavní chod, rychlé, pečení, vaření Svatomartinská husa
Vepřové ledvinky s rýží hlavní chod, dietní, rychlé, dušení Vepřové ledvinky s rýží
Chléb český domácí příloha, rychlé, hnětení těsta, pečení pečiva, bez úpravy Chléb český domácí