Hovězí polévka se špekovými (tyrolskými) knedlíčky

Mírně nažloutlá čirá polévka, typické vůně a chuti po použitém vývaru s menšími špekovými (tyrolskými) knedlíčky. Knedlíčky jsou křehké, nesmějí být tuhé, ani rozvařené.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept hovězí vývar základní, 0,500 porce 2,52
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Rohlík houska, 0,020 kg 1,17
Uzený domácí bok (slanina), 0,010 kg 1,39
Anglická slanina, 0,005 kg 0,72
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Mouka pšeničná hrubá, 0,005 kg 0,07
Mléko polotučné, 0,020 l 0,41 Food and frends
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,03
Muškátový květ mletý, 0,001 kg 0,14
Petržel plochá nať 0,001 kg 0,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 6,61 Kalorie v 1 porci: 257 cal

Postup přípravy

Hovězí vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

Uzený bůček uvaříme a nakrájíme na drobné kostičky. Promícháme se žemlí, kterou jsme nakrájeli na kostičky také.

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně roztavíme. Přidáme ji do směsi bůčku se žemlí a v troubě tuto směs za občasného promíchání mírně (do růžova) opečeme.

Z mouky, mléka a vajec připravíme těstíčko, okořeníme pepřem a mletým květem, přidáme jemně rozsekanou petrželovou nať a nakonec zamícháme osmahlou žemli s bůčkem a slaninou.

Z hotové hmoty tvoříme menší knedlíčky - 3 na 1 porci, dáme do části vývaru a 3-4 minuty vaříme.

Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly, a okapané uložíme nad páru nebo je zalijeme trochou vývaru. Knedlíčky dáváme do polévky spolu s jemně nakrájenou petrželovou natí až před podáváním.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 257 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Vaření (2h), Pečení (10min) Doba vaření 10 porcí: 2h 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 25.09.2013
  • Recept zobrazen: 1615x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát Coleslaw přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw
Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou hlavní chod, dietní, vaření Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou
Bramborák a bramboráčky příloha, rychlé, smažení-fritování Bramborák a bramboráčky