Hovězí polévka s pálenými koulemi

Čirá, nažloutlá polévka, typické vůně a chuti po vývaru s vložkou usmažených koulí. Koule jsou křehké a nadýchané.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Recept hovězí vývar základní, 0,300 porce 1,51
Polévkové koření tekuté, 0,001 l 0,14
Ztužený tuk, 0,015 kg 0,87
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Voda pitná standard, 0,015 l 0,02
Mouka pšeničná hladká, 0,015 kg 0,20 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,014 kg 1,02
Vejce 1ks=45g, 0,009 kg 0,68
Petržel plochá nať 0,001 kg 0,13
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 4,36 Kalorie v 1 porci: 285 cal

Postup přípravy

Hovězí vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

Vodu vlijeme do jiné nádoby, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky tuku a uvedeme do varu.

Do vařící vody s tukem zamícháme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Necháme vychladnout a postupně přidáváme vejce /3 ks/ a 2 žloutky. Z hotového páleného těsta vykrajujeme mokrou lžičkou malé nočky – kuličky, 3 na 1 porci. V horkém tuku je usmažíme do červena a vyjmeme (kouličky v tuku nabydou na objemu).

Pálené koule dáváme do polévky spolu s jemně nakrájenou petrželovou natí před podáváním.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 285 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Vaření na pánvi (15min), Vaření (2h), Smažení-Fritování (5min) Doba vaření 10 porcí: 2h 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 29.09.2013
  • Recept zobrazen: 2148x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Pizza Margarita hlavní chod, dietní, pečení Pizza Margarita
Kuřecí špíz Saltimbocca teplý předkrm, dietní, rychlé, restování, pečení Kuřecí špíz Saltimbocca
Jablečný Tarte - Tatin dezerty, rychlé, pečení Jablečný Tarte - Tatin