Špekový knedlík

Špekový knedlík Špekový knedlík Špekový knedlík Špekový knedlík

Domácí knedlík z housky, špeku, slaniny a bílků.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rohlík houska, 0,030 kg 1,75
Toustový chléb, 0,020 kg 0,93
Mléko polotučné, 0,020 l 0,41 Food and frends
Mouka pšeničná polohrubá, 0,020 kg 0,27
Petržel plochá nať, 0,004 kg 0,64
Vejce 1ks=45g, 0,018 kg 1,36
Solamyl bramborový škrob, 0,003 kg 0,18
Kypřicí prášek do pečiva, 0,002 kg 0,16
Muškátový květ mletý, 0,001 kg 0,14
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Vepřový špek, 0,020 kg 1,73 Řeznictví Blahuta
Anglická slanina 0,008 kg 1,07
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 8,24 Kalorie v 1 porci: 449 cal

Postup přípravy

Do mouky postupně vmícháme prášek do pečiva, sůl, muškátový květ, petrželku, pečivo nakrájené na kostičky a opečené se špekem.

Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vmícháme do mléka poté do těsta.

Z bílků vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do hotového těsta.

V ruce z hmoty uděláme malé tenisáky, které lehce obalíme v solamylu (když vaříme ve vodě).

Vyskládáme na plech a dáme na páru do trouby nebo vařit v hrnci na 25 minut.

Rada

Je-li těsto před přidáváním sněhu moc tuhé, povolíme ho vodou.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 449 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření v páře (40min), Příprava (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.10.2012
  • Recept zobrazen: 9944x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

Ač jsem vařil knedlíky poprvé, povedly se. Všem tento recept doporučuji vyzkoušet. Je to rychlé, jednoduché a chutné.
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Houbová omáčka omáčka, restování pro základ, vaření Houbová omáčka
Řecké tzatziki dresing dip, rychlé, postupy studené kuchyně Řecké tzatziki