Špekový knedlík





Domácí knedlík z housky, špeku, slaniny a bílků.
Postup přípravy
Do mouky postupně vmícháme prášek do pečiva, sůl, muškátový květ, petrželku, pečivo nakrájené na kostičky a opečené se špekem.
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky vmícháme do mléka poté do těsta.
Z bílků vyšleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do hotového těsta.
V ruce z hmoty uděláme malé tenisáky, které lehce obalíme v solamylu (když vaříme ve vodě).
Vyskládáme na plech a dáme na páru do trouby nebo vařit v hrnci na 25 minut.
Rada
Je-li těsto před přidáváním sněhu moc tuhé, povolíme ho vodou.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 449 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Vaření v páře (40min), Příprava (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Pečivo
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Jogurty ,smetany, mléka
- Recepty dle surovin » Masa » Vepřové maso
- Recepty dle chodu » Příloha
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Vaření v páře,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 02.10.2012
- Recept zobrazen: 13702x