Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy





Studený předkrm plný chutí, které pomáhají vyniknout marinovanému lososu.
Postup přípravy
Připravíme si dresing z medu, olivového oleje a citrónové šťávy. A to tak, že do olivového oleje pomalu zašleháváme med a posléze citrónovou šťávu.
Okurku nakrájíme na nářezáku na tři tenké plátky. Rukolu a frisee promícháme v dresinku. Do tří plátků okurky zabalíme rukolu a frisee. A položíme na střed talíře.
Na to položíme plátky smažené červené řepy a marinovaného lososa.
Kolem nastříkáme dokolečka ibiškovou redukci. A případně dozdobíme chipsovou slámou.
Chipsy a slámu uděláme smažením tenkých plátků řepy jako u bramborových chipsů. Které po usmažení položíme na papírový ubrousek a posypeme kouřovou solí.
Recept na marinovaného lososa je k rozkliknutí v seznamu surovin tohoto receptu.
Rada
Jednoduchost sama. Snad jen výroba chipsů chce trochu odhadu na bod, kdy přestat smažit a vyndat. Protože, když brzy tak je to guma a později je to hořké.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské bílé, Tramín červený, Mattoni Granátové jablko Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Panini, Focaccia Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 552 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Marinování (50h), Příprava (20min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 50h 30min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Listová zelenina
- Recepty dle surovin » Podkalkulace
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Koření » Octy, redukce, studené omáčky, ochucené oleje
- Recepty dle chodu » Studený předkrm
- Recepty dle regionu » Mezinárodní Fusion
- Recepty dle úpravy » Marinování, Postupy studené kuchyně
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 11.10.2013
- Recept zobrazen: 9003x