Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy

Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy

Studený předkrm plný chutí, které pomáhají vyniknout marinovanému lososu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rukola, 0,050 kg 15,83
Recept marinovaný losos, 0,075 porce 35,91
Řepa červená, 0,100 kg 2,59
Olivový olej extra virgin, 0,030 l 3,77 Lesa s.r.o.
Ibišková redukce, 0,025 l 11,34
Okurka salátová, 0,125 kg 5,73 ŠANDER ovoce zelenina
Friseé salat čekanka kadeřavá (štěrbák), 0,055 kg 7,12 ŠANDER ovoce zelenina
Med lesní, 0,015 kg 2,07
Citrón, 0,050 kg 2,59 ŠANDER ovoce zelenina
Kouřová sůl 0,005 kg 1,91
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 84,64 Kalorie v 1 porci: 552 cal

Postup přípravy

Připravíme si dresing z medu, olivového oleje a citrónové šťávy. A to tak, že do olivového oleje pomalu zašleháváme med a posléze citrónovou šťávu.

Okurku nakrájíme na nářezáku na tři tenké plátky. Rukolu a frisee promícháme v dresinku. Do tří plátků okurky zabalíme rukolu a frisee. A položíme na střed talíře.

Na to položíme plátky smažené červené řepy a marinovaného lososa.

Kolem nastříkáme dokolečka ibiškovou redukci. A případně dozdobíme chipsovou slámou.

Chipsy a slámu uděláme smažením tenkých plátků řepy jako u bramborových chipsů. Které po usmažení položíme na papírový ubrousek a posypeme kouřovou solí.

Recept na marinovaného lososa je k rozkliknutí v seznamu surovin tohoto receptu.

Rada

Jednoduchost sama. Snad jen výroba chipsů chce trochu odhadu na bod, kdy přestat smažit a vyndat. Protože, když brzy tak je to guma a později je to hořké.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské bílé, Tramín červený, Mattoni Granátové jablko Doporučené přílohy: Bageta francouzská bílá, Panini, Focaccia Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 552 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Marinování (50h), Příprava (20min), Postupy studené kuchyně (10min) Doba vaření 10 porcí: 50h 30min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.10.2013
  • Recept zobrazen: 5889x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy studený předkrm, dietní, rychlé, marinování, postupy studené kuchyně Marinovaný losos s ibiškovou redukcí a chipsy červené řepy