Gnocchi se špenátem kuřecím masem





Italské jídlo - jen nebýt té smetany v něm, ale bez ní je to nejen pro Čecha nuda. Přesto bašta mnoha restaurací.
Postup přípravy
Kvalitní chlazené noky dáme povařit, nebo usmažit. I když je to neznámé, já preferuji to smažení, protože obzvlášť, když noky dáme do smetanové omáčky a tam je dál unavujeme, tak vzniká těžké bahno, které toho s Italskou kuchyní moc společného opravdu nemá.
Tedy když usmažit, tak ve vysoké vrstvě oleje a když se první nok nadnáší, okamžitě scedíme. Také tím poznáme ty laciné a nekvalitní noky. Protože ty při smažení hned praskají.
Na pánvi s olivovým olejem zpěníme naplátkovaný česnek, najemno pokrájenou cibulku a kuřecí nudličky. Když nám cibulka začne zlátnout tak podlijeme vínem a vývarem. Necháme krátce 2 minuty povařit a přidáme smetanu, hned nato noky a rozmrzlý listový nebo drcený špenát.
Nakonec 1/2 strouhaného parmazánu a pokrájená sušená rajčata.
Konzistenci upravíme vývarem, nebo kdo má raději, tak smetanou.
Při podávání posypeme noky čerstvě nahoblovaným parmazánem a dozdobíme balsamikovou redukcí.
Možnosti inovace
Jiným typem sýra změníme opravdu zajímavě chuť. Sýr musí být parmazánového tipu. Třeba Pecorino Románo, které se dává na špagety Amatriciana.
Rada
V restauraci je dobré mít škrobovou vodu z vařených těstovin, tou také dochucovat a dodělávat konzistenci. To se týká každé pasty (italské těstoviny).
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Mattoni Granátové jablko, Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy, Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 751 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (5min), Vaření na pánvi (7min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Polotovary » Chlazené polotovary
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso » Kuřecí prsa
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Velmi tvrdé sýry
- Recepty dle chodu » Pasta (Těstoviny), Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Restování, Vaření na pánvi,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 19.10.2013
- Recept zobrazen: 46476x