Gnocchi se špenátem kuřecím masem

Gnocchi se špenátem kuřecím masem Gnocchi se špenátem kuřecím masem Gnocchi se špenátem kuřecím masem Gnocchi se špenátem kuřecím masem

Italské jídlo - jen nebýt té smetany v něm, ale bez ní je to nejen pro Čecha nuda. Přesto bašta mnoha restaurací.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Gnocchi chlazené, 0,150 kg 7,18
Česnek kuchyňský, 0,004 kg 0,55
Cibule standard, 0,010 kg 0,17 ŠANDER ovoce zelenina
Bílé víno alkohol, 0,015 l 1,76
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,300 porce 1,51
Rajčata sušená v oleji, 0,015 kg 2,64
Olivový olej extra virgin, 0,035 l 4,40 Lesa s.r.o.
Kuřecí prsa, 0,100 kg 12,01
Špenát drcený mražený, 0,100 kg 5,83
Sýr Parmiggiano, 0,010 kg 6,30 Lesa s.r.o.
Balsamikový ocet redukce 0,003 l 1,11
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 41,40 Kalorie v 1 porci: 751 cal

Postup přípravy

Kvalitní chlazené noky dáme povařit, nebo usmažit. I když je to neznámé, já preferuji to smažení, protože obzvlášť, když noky dáme do smetanové omáčky a tam je dál unavujeme, tak vzniká těžké bahno, které toho s Italskou kuchyní moc společného opravdu nemá.

Tedy když usmažit, tak ve vysoké vrstvě oleje a když se první nok nadnáší, okamžitě scedíme. Také tím poznáme ty laciné a nekvalitní noky. Protože ty při smažení hned praskají.

Na pánvi s olivovým olejem zpěníme naplátkovaný česnek, najemno pokrájenou cibulku a kuřecí nudličky. Když nám cibulka začne zlátnout tak podlijeme vínem a vývarem. Necháme krátce 2 minuty povařit a přidáme smetanu, hned nato noky a rozmrzlý listový nebo drcený špenát.

Nakonec 1/2 strouhaného parmazánu a pokrájená sušená rajčata.

Konzistenci upravíme vývarem, nebo kdo má raději, tak smetanou.

Při podávání posypeme noky čerstvě nahoblovaným parmazánem a dozdobíme balsamikovou redukcí.

Možnosti inovace

Jiným typem sýra změníme opravdu zajímavě chuť. Sýr musí být parmazánového tipu. Třeba Pecorino Románo, které se dává na špagety Amatriciana.

Rada

V restauraci je dobré mít škrobovou vodu z vařených těstovin, tou také dochucovat a dodělávat konzistenci. To se týká každé pasty (italské těstoviny).

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Mattoni Granátové jablko, Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy, Focaccia Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 751 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (15min), Restování (5min), Vaření na pánvi (7min), Kompletace (3min) Doba vaření 10 porcí: 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 19.10.2013
  • Recept zobrazen: 34598x

Komentáře - před komentováním se musíte přihlásit

. . . . jistě, že lepší je použít čerstvý špenát takže kdo ho má, tak se dává opravdu už do vypnuté pánve a prohodí.
Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Degustační ratattouille degustační teplý, dietní, rychlé, restování Degustační ratattouille
Plněné paprikové lusky na rajské omáčce hlavní chod, restování pro základ, dušení Plněné paprikové lusky na rajské omáčce
Sacher dort originál dezerty, ve vodní lázni, pečení Sacher dort originál