Jelení svíčková (steak) na švestkové omáčce a kaštanovým pyré

Jelení svíčková (steak) na švestkové omáčce a kaštanovým pyré Jelení svíčková (steak) na švestkové omáčce a kaštanovým pyré Jelení svíčková (steak) na švestkové omáčce a kaštanovým pyré Jelení svíčková (steak) na švestkové omáčce a kaštanovým pyré

Steak z jelení svíčkové se špekovým knedlíkem s chutí a vůní kaštanů.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Jelení svíčková, 0,170 kg 107,10
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,48
Švestky, 0,050 kg 2,74
Povidla švestková, 0,010 kg 0,85
Recept Demi-galce, 0,400 porce 4,03
Frankovka Znojmo víno, 0,070 l 6,00
Šalotka cibule, 0,020 kg 2,51 ŠANDER ovoce zelenina
Máslo, 0,015 kg 2,10
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,14
Kaštany jedlé loupané, 0,070 kg 16,76
Mléko polotučné, 0,100 l 2,03 Food and frends
Recept nádivka s droby 1,000 porce 11,40
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 148,66 Kalorie v 1 porci: 1 309 cal

Postup přípravy

Vyloupané kaštany rozvaříme v mléce, lehce posolíme a rozmixujeme.

Na másle zpěníme šalotku a přidáme rozčtvrcené vyloupané švestky, podlijeme červeným vínem, vyredukujeme na polovinu a přidáme demi glas s povidly. Povaříme dalších 10 minut a máme hotovo.

Jelení svíčkovou (porce cca 170g) den dopředu naložíme do nakrájeného čerstvého tymiánu, červeného vína a trochou oleje.

Šál jelení svíčkové zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo ze všech stran, osolíme a dáme péct na 170°C, 10 minut. Jeli průměr válečku masa menší klidně kratší dobu. Vyndáme a necháme 5 minut odstát.

Na talíři, lžící roztáhneme kaštanové pyré, do středu položíme šikmo překrojenou nádivku a stejně tak váleček svíčkové. Podlijeme švestkovou omáčkou.

Možnosti inovace

Maso při marinování můžeme obohatit plátky pomeranče.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Špekové knedlíky, Nádivka s drůbežími droby Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 309 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Marinování (25h), Vaření (20min), Pečení (12min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 25h 52min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 22.10.2013
  • Recept zobrazen: 5649x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Králík s nádivkou nedělní oběd, rychlé, pečení Králík s nádivkou
Enchiladas hlavní chod, rychlé, restování, smažení-fritování Enchiladas