Jelení svíčková (steak) na švestkové omáčce a kaštanovým pyré





Steak z jelení svíčkové se špekovým knedlíkem s chutí a vůní kaštanů.
Postup přípravy
Vyloupané kaštany rozvaříme v mléce, lehce posolíme a rozmixujeme.
Na másle zpěníme šalotku a přidáme rozčtvrcené vyloupané švestky, podlijeme červeným vínem, vyredukujeme na polovinu a přidáme demi glas s povidly. Povaříme dalších 10 minut a máme hotovo.
Jelení svíčkovou (porce cca 170g) den dopředu naložíme do nakrájeného čerstvého tymiánu, červeného vína a trochou oleje.
Šál jelení svíčkové zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo ze všech stran, osolíme a dáme péct na 170°C, 10 minut. Jeli průměr válečku masa menší klidně kratší dobu. Vyndáme a necháme 5 minut odstát.
Na talíři, lžící roztáhneme kaštanové pyré, do středu položíme šikmo překrojenou nádivku a stejně tak váleček svíčkové. Podlijeme švestkovou omáčkou.
Možnosti inovace
Maso při marinování můžeme obohatit plátky pomeranče.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Chateau Bel Air Doporučené přílohy: Špekové knedlíky, Nádivka s drůbežími droby Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 309 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Marinování (25h), Vaření (20min), Pečení (12min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 25h 52min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Zvěřína » Jelení maso
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle surovin » Nápoje » Alkoholické nápoje » Vína
- Recepty dle surovin » Zelenina » Mražená zelenina a mražené přílohy
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Marinování, Vaření, Pečení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 22.10.2013
- Recept zobrazen: 8304x