Telecí líčka na červeném víně s cipolliny

Telecí líčka na červeném víně s cipolliny Telecí líčka Hovězí líčka vlevo hovězí a napravo telecí líčka k porovnání Řez hovězích líček Řez telecích líček Zeleninový základ Telecí líčka na červeném víně s cipolliny Telecí líčka na červeném víně s cipolliny Telecí líčka na červeném víně s cipolliny Postupné zarestovávání zeleniny Do základu přidáme líčka a stále zprudka restujeme. Lepší než protlak, ale protlak je taky ok Telecí líčka na červeném víně s cipolliny Telecí líčka na červeném víně s cipolliny Pomalu vaříme telecí líčka Pomalu vaříme hovězí líčka I když omáčku pasíruji stejně jí nejprve rozmixuji a vařím. Uvařená a opláchnutá telecí líčka i to co z nich opláchnu dám spět vařit. Telecí líčka na červeném víně s cipolliny Telecí líčka na červeném víně s cipolliny Telecí líčka na červeném víně s cipolliny

Dnes stále populárnější surovina, ať telecí či hovězí líčka.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Telecí líčka, 0,250 kg 110,25
Vepřový špek, 0,008 kg 0,65 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,100 kg 1,74 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,060 kg 0,91 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,070 kg 1,76 ŠANDER ovoce zelenina
Celer řapíkatý, 0,035 kg 1,65 ŠANDER ovoce zelenina
Sádlo vepřové, 0,010 kg 0,96
Víno červené alkohol, 0,070 l 7,94
Recept Demi-galce, 0,300 porce 3,02
Rajčatový protlak, 0,010 kg 0,42
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,24
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,03
Cipolline (cibulky v balsamicu) 0,100 kg 15,62 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 138,42 Kalorie v 1 porci: 981 cal

Postup přípravy

Líčka jen lehce okrájíme z nejtučnějších částí, které jsou mimo výšku masa. Větší líčka krájím maximálně na 1/4 nebo 1/3, menší na polovic nebo vůbec.

Pokrájenou zeleninu orestujeme na špeku a sádle do tmava. Přidáme líčka a stále zprudka restujeme. Nebo si líčka orestujeme jako první, dáme je stranou a potom v tom restujeme zeleninu.

Když je zelenina dostatečně tmavá přidáme protlak, víno, vývar nebo demi glace, koření, maso a dolijeme vodou.

Vaříme doměkka telecí tak 80 minut, hovězí i tři čtyři hodiny. Záleží na plemeni a stáří býka.

Když jsou líčka měkká (překrojíme vidličkou), tak je vyndáme. Omáčku dál provaříme, zredukujeme na potřebnou konzistenci a dochutíme. Přepasírujeme přes jemný špičák. Na posledních 10 minut dáme nakládané cibulky.

Možnosti inovace

Houby.

Rada

Líčka potom co jsou akorát měkká, nesmíme dál vařit, protože už se začnou rozpadat.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 981 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Restování pro základ (20min), Dušení (1h 20min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 2h 20min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 30.10.2013
  • Recept zobrazen: 7010x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Gnocchi se špenátem kuřecím masem pasta (těstoviny), rychlé, restování, vaření na pánvi Gnocchi se špenátem kuřecím masem
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách
Hovězí ragů s houbami a brokolicí hlavní chod, rychlé, restování pro základ, dušení Hovězí ragů s houbami a brokolicí