Telecí líčka na červeném víně s cipolliny





Dnes stále populárnější surovina, ať telecí či hovězí líčka.
Postup přípravy
Líčka jen lehce okrájíme z nejtučnějších částí, které jsou mimo výšku masa. Větší líčka krájím maximálně na 1/4 nebo 1/3, menší na polovic nebo vůbec.
Pokrájenou zeleninu orestujeme na špeku a sádle do tmava. Přidáme líčka a stále zprudka restujeme. Nebo si líčka orestujeme jako první, dáme je stranou a potom v tom restujeme zeleninu.
Když je zelenina dostatečně tmavá přidáme protlak, víno, vývar nebo demi glace, koření, maso a dolijeme vodou.
Vaříme doměkka telecí tak 80 minut, hovězí i tři čtyři hodiny. Záleží na plemeni a stáří býka.
Když jsou líčka měkká (překrojíme vidličkou), tak je vyndáme. Omáčku dál provaříme, zredukujeme na potřebnou konzistenci a dochutíme. Přepasírujeme přes jemný špičák. Na posledních 10 minut dáme nakládané cibulky.
Možnosti inovace
Houby.
Rada
Líčka potom co jsou akorát měkká, nesmíme dál vařit, protože už se začnou rozpadat.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 981 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Restování pro základ (20min), Dušení (1h 20min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 2h 20min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Telecí maso
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Kořenová zelenina
- Recepty dle surovin » Nápoje » Alkoholické nápoje » Vína
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 30.10.2013
- Recept zobrazen: 9688x