Špagety Alfredo





Italská těstovina s chutí po smetaně a parmazánu.
Postup přípravy
Špagety vhodíme do vroucí osolené vody, pokapeme trochou olivového oleje a uvaříme al dente.
Mezi tím si do kastrůlku vlijeme smetanu, kterou osolíme a za stálého míchání vaříme 4-5 minut. Až smetana zhoustne a klesne, okořeníme smetanu muškátovým oříškem a vypneme, poté do smetany přidáme máslo a necháme rozpustit, dokud je omáčka horká.
Poté omáčku smícháme s uvařenými špagetami, přidáme parmazán a čerstvě mletý pepř. Ihned servírujeme na talíř.
Možnosti inovace
Navrch nasypeme nastrouhaný parmazán a na ozdobu nameleme čerstvý pepř.
Rada
Dát si pozor na smetanu a neustále ji míchat, aby neutekla a nesrazila se.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 000 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Vaření (10min) Doba vaření 10 porcí: 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Těstoviny a zavářka
- Recepty dle surovin » Koření » Sušené bylinky a kořenící směsi
- Recepty dle surovin » Oleje, másla, tuky
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Velmi tvrdé sýry
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Pasta (Těstoviny)
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Vaření
- Recepty dle kuchaře » Jan Saňa
Statistiky
- Datum vložení: 31.10.2013
- Recept zobrazen: 9589x