Špagety Alfredo

Špagety Alfredo Špagety Alfredo Špagety Alfredo

Italská těstovina s chutí po smetaně a parmazánu.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Špagety, 0,100 kg 4,46 Lesa s.r.o.
Smetana nad 30%, 0,075 l 6,38
Muškátový ořech mletý, 0,001 kg 0,58
Máslo, 0,050 kg 7,01
Parmazán sypaný, 0,038 kg 9,22 Lesa s.r.o.
Pepř tříbarevný drcený, 0,001 kg 0,36
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Olivový olej extra virgin 0,013 l 1,57 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 28,17 Kalorie v 1 porci: 1 000 cal

Postup přípravy

Špagety vhodíme do vroucí osolené vody, pokapeme trochou olivového oleje a uvaříme al dente.

Mezi tím si do kastrůlku vlijeme smetanu, kterou osolíme a za stálého míchání vaříme 4-5 minut. Až smetana zhoustne a klesne, okořeníme smetanu muškátovým oříškem a vypneme, poté do smetany přidáme máslo a necháme rozpustit, dokud je omáčka horká.

Poté omáčku smícháme s uvařenými špagetami, přidáme parmazán a čerstvě mletý pepř. Ihned servírujeme na talíř.

Možnosti inovace

Navrch nasypeme nastrouhaný parmazán a na ozdobu nameleme čerstvý pepř.

Rada

Dát si pozor na smetanu a neustále ji míchat, aby neutekla a nesrazila se.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské bílé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 000 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (5min), Vaření (10min) Doba vaření 10 porcí: 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 31.10.2013
  • Recept zobrazen: 9060x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Salát Coleslaw 80g přílohový salát, rychlé, postupy studené kuchyně Salát Coleslaw 80g
Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba
Carpaccio z lososa studený předkrm, dietní, rychlé, marinování Carpaccio z lososa