Hovězí na koprové omáčce

Hovězí na koprové omáčce Hovězí na koprové omáčce Hovězí na koprové omáčce

Koprová omáčka patří mezi české stálice.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,188 kg 32,04
Celer bulva, 0,025 kg 0,63 ŠANDER ovoce zelenina
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,37
Nové koření celé, 0,001 kg 0,38
Pepř černý celý, 0,001 kg 0,23
Petržel plochá nať, 0,018 kg 2,80
Cibule standard, 0,020 kg 0,35 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Máslo, 0,015 kg 2,10
Mouka pšeničná hladká, 0,015 kg 0,20 Food and frends
Ocet kvasný, 0,010 l 0,13
Mléko plnotučné, 0,113 l 1,76 Food and frends
Cukr krystal, 0,008 kg 0,17
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,31
Vepřový špek, 0,010 kg 0,86 Řeznictví Blahuta
Smetana nad 30%, 0,025 l 2,13
Kopr čerstvý, 0,225 kg 63,50
Recept houskový kynutý knedlík 1,000 porce 7,56
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 110,03 Kalorie v 1 porci: 1 154 cal

Postup přípravy

Hovězí maso prošpikujeme hranolky špeku. Opečeme ze všech stran a vložíme do mírně vařící osolené vody, kam přidáme kořenovou zeleninu a koření až maso bude měkké, vyjmeme, uschováme ho v teple a vývar přecedíme.

Poté si z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou přidáme do čistého vývaru, který nám vznikl vařením masa, vše dobře rozmícháme. Poté přidáme sůl, když bude vývar osolený, opepřený, povaříme 20 minut. Pak přidáme převařený ocet a cukr, vše provaříme dalších 20 minut.

Omáčku přecedíme a přidáme pokrájený čerstvý kopr.

Nakonec do omáčky přidáme mléko, smetanu, máslo a 4 minuty provaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Jednodušší provedení

Můžeme podávat místo hovězího masa vajíčko, potom můžeme tento pokrm zařadit mezi vegetariánská jídla, nebo také jako příloha se můžou dát brambory, ale houskový knedlík je přeci jenom tradičnější u tohoto pokrmu.

Možnosti inovace

Navrh, můžeme dát větvičku čerstvého kopru pro ozdobu.

Rada

Důležité je uhlídat světlou jíšku, aby se nám nepřichytila.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Velkopovický Kozel světlý, Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Houskové knedlíky Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 154 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (1h 40min), Provaření (5min) Doba vaření 10 porcí: 2h

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 31.10.2013
  • Recept zobrazen: 6173x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou hlavní chod, dietní, vaření Černé sépiové risotto s krevetovou omáčkou
Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba polévka, rychlé, restování pro základ, vaření Clam chowder, tentokrát v bochníku chleba
Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem hlavní chod, dietní, rychlé, vaření v páře Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem