Pečené kuře s bramborem v jednom hrnci

Pečené kuře s bramborem v jednom hrnci Pečené kuře s bramborem v jednom hrnci Pečené kuře s bramborem v jednom hrnci Pečené kuře s bramborem v jednom hrnci Pečené kuře s bramborem v jednom hrnci Pečené kuře s bramborem v jednom hrnci Pečené kuře s bramborem v jednom hrnci

Jednoduché domácí jídlo o pár ingrediencích. Česnek, tymián, kuře a brambor.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí stehna, 0,300 kg 15,52
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,013 kg 1,97
Tymián čerstvý, 0,003 kg 1,21
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,21
Rajčatový protlak, 0,013 kg 0,53
Recept zeleninový vývar zakladní, 0,500 porce 2,52
Celer řapíkatý, 0,013 kg 0,59 ŠANDER ovoce zelenina
Paprika sladká mletá 0,001 kg 0,09
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 22,37 Kalorie v 1 porci: 441 cal

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Česnek, cibuli, tymián, protlak, vývar, řapíkatý celer a koření, vše posekané, smícháme a promícháme v zapékací míse s plátky brambor.

Na brambory položíme stehenní čtvrtky kuřete, ty posolíme a opepříme.

Dáme přiklopené péct na 150°C, 35 minut. Poté odklopíme a pečeme dál na 160°C, 20 minut.

Možnosti inovace

Další zelenina přidána k bramborám. Například fenykl, celer, mrkev nebo lilek či cuketa.

Rada

Vzniklou šťávou průběžně při pečení přeléváme stehna.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské bílé Doporučené přílohy: Brambory vařené Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 441 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Z jednoho hrnce (1min), Příprava (20min), Pečení (55min) Doba vaření 10 porcí: 1h 16min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 28.11.2013
  • Recept zobrazen: 16881x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Hovězí guláš hlavní chod, dušení, restování pro základ Hovězí guláš
Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí studený předkrm, rychlé, marinování Nakládaný hermelín s čokoládovou redukcí
Thajská pánev s jasmínovou rýží hlavní chod, dietní, rychlé, wok Thajská pánev s jasmínovou rýží