Falafel s tzatziki

Falafel s tzatziki Falafel s tzatziki Falafel s tzatziki Falafel s tzatziki

Arabský falafel je nejčastěji cizrnový, podávaný s arabským chlebem. Naše varianta je s řeckými tzatziki.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Cizrna, 0,150 kg 11,99
Vejce 1ks=45g, 0,005 kg 0,34
Koriandr čerstvý, 0,002 kg 0,90
Cibulka jarní, 0,002 kg 0,25
Mouka pšeničná polohrubá, 0,010 kg 0,14
Paprika chilli mletá sušená pepř kayenský, 0,001 kg 0,16
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,08
Recept Tzatziki, 1,000 porce 11,40
Arabské koření směs, 0,001 kg 0,15
Česnek kuchyňský, 0,001 kg 0,16
Kypřicí prášek do pečiva, 0,001 kg 0,05
Sezamové semínko bílé, 0,001 kg 0,02
Sezamové semínko černé 0,001 kg 0,05
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 24,41 Kalorie v 1 porci: 634 cal

Postup přípravy

Cizrnu večer namočíme, ráno propláchneme a dáme na 30 minut povařit. Poté cizrnu v masovém mlýnku najemno pomeleme. Jarní cibulku, čerstvý koriandr a česnek najemno posekáme, nebo klidně také pomeleme. Mouku, sůl, pepř, prášek do pečiva a mleté chilli smícháme. V hnětači či ručně smícháme s vejci vše dohromady.

Případně přidáme vodu, aby těsto bylo tvarovatelné a nerozpadalo se.

Falafel se nejčastěji tvaruje jako koule, my si uděláme malé hokejové puky.

Vypracujeme malé karbanátky, které dotvarujeme do ostřejších obvodových hran. Nakonec obalíme v sezamových semínkách.

Smažíme na 160°C, 8 minut.

Jednodušší provedení

Lze to i bez vajec.

Možnosti inovace

Kurkuma

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Čaj černý Doporučené přílohy: Dušená mrkvička na másle Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 634 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (30min), Vaření (30min), Kompletace (20min), Smažení-Fritování (20min) Doba vaření 10 porcí: 1h 40min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 01.12.2013
  • Recept zobrazen: 2642x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Minestrone polévka, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Minestrone
Svatomartinská husa hlavní chod, rychlé, pečení, vaření Svatomartinská husa
Tuňáková pomazánka pomazánky, pěny a koktejly, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňáková pomazánka