Sýrová omáčka quatro formaggi

Sýrová omáčka quatro formaggi Sýrová omáčka quatro formaggi Sýrová omáčka quatro formaggi

Omáčka čtyř sýrů, je velkou paletou variant provedení, i když ta rádoby pravá Italská je možná jedna.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Gorgonzola, 0,010 kg 3,21
Sýr Parmiggiano, 0,005 kg 3,15 Lesa s.r.o.
Fontina, 0,010 kg 4,41
Sýr mascarpone, 0,010 kg 2,06
Máslo, 0,010 kg 1,40
Mouka pšeničná hladká, 0,004 kg 0,05 Food and frends
Smetana nad 30%, 0,035 l 2,98
Recept zeleninový vývar zakladní 0,300 porce 1,51
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 17,88 Kalorie v 1 porci: 373 cal

Postup přípravy

V mléce pomalu vaříme nastrouhané sýry, kromě parmazánu.

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Přilijeme zeleninový vývar a rozmícháme.

Hned na to přidáme v mléce rozpuštěné sýry a smetanu. Provaříme velmi krátce a ponorným mixerem rozmixujeme.

Chceme-li ještě jemnější konzistenci tak přepasírujeme přes jemné síto či špičák s jemným sítem.

Čtvrtý sýr do omáčky je parmazán a ten sypeme až na hotovou omáčku či konkrétní pokrm.

Jednodušší provedení

Všechny sýry rozvaříme v mléce, rozmixujeme a zjemníme smetanou, nebo kupovaný paskvil jako polotovar.

Možnosti inovace

V levnější variantě tady v Čechách si každý Italský sýr můžeme nahradit stejně tak kvalitní českou variantou. A to opravdu myslím vážně. Tak tedy originální parmazán je drahý jen proto, že má tu ochrannou známku regionu, ve kterém je vyroben, podobně jako šampaňské ve Francii a myslím, že je mnoho sektů, které rádoby originál překonají. U nás vyráběný Gran Moravia je opravdu perfektní sýr parmazánového tipu. Dále, gorgonzola je opravdu specifická a neříkám, že nivou ji nahradíme, ale v poměru ostatních surovin nic nezkazíme. I když teď spousty gurmánů šílí. A teď Fontina - lze nahradit kvalitním eidamem, ementálem či goudou. Mascarpone je jemný termizovaný mladý čerstvý sýr, tedy lučina.

Rada

Pakliže hotovou omáčku pasírujeme, můžeme si dovolit i do vaření přidat levný strouhaný parmazán, který přidá chuť, a jeho nerozvařitelné hrudky nebudou vadit v omáčce.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 373 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (20min) Doba vaření 10 porcí: 35min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 10.12.2013
  • Recept zobrazen: 20138x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Krkonošské kyselo polévka, rychlé, vaření Krkonošské kyselo
Kuřecí stehýnka v římském hrnci hlavní chod, rychlé, dušení, pečení, z jednoho hrnce Kuřecí stehýnka v římském hrnci
Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem nedělní oběd, pečení, vaření na pánvi Pštrosí steak s bulgurem, černou čočkou a černým kořenem