Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami

Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami Hovězí líčka na červeném víně s cipolinami vlevo hovězí a napravo telecí líčka k porovnání Hovězí líčka Telecí líčka

Dnes stále populárnější surovina, buď telecí či hovězí líčka.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí líčka, 0,250 kg 34,83
Vepřový špek, 0,008 kg 0,65 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,100 kg 1,74 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,060 kg 0,91 ŠANDER ovoce zelenina
Celer bulva, 0,070 kg 1,76 ŠANDER ovoce zelenina
Celer řapíkatý, 0,035 kg 1,65 ŠANDER ovoce zelenina
Sádlo vepřové, 0,010 kg 0,96
Víno červené alkohol, 0,070 l 7,94
Recept Demi-galce, 0,300 porce 3,02
Rajčatový protlak, 0,010 kg 0,42
Sůl standard, 0,001 kg 0,01 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,12
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,24
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,03
Cipolline (cibulky v balsamicu) 0,100 kg 15,62 Lesa s.r.o.
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 66,60 Kalorie v 1 porci: 1 069 cal

Postup přípravy

Líčka jen lehce okrájíme od nejtučnějších částí, které jsou mimo výšku masa. Větší líčka krájíme maximálně na 1/4 nebo 1/3, menší na polovic nebo vůbec. To ale záleží na tom, zda jsou telecí či hovězí a zda to chceme podávat v celku nebo v kouskách.

Pokrájenou zeleninu orestujeme na špeku a sádle do tmava. Přidáme líčka a stále zprudka restujeme. Nebo si líčka orestujeme jako první, dáme je stranou a potom v tom restujeme zeleninu.

Když je zelenina dostatečně tmavá, přidáme protlak, víno, vývar nebo demi glace, koření, maso a dolijeme vodou.

Vaříme do měkka. Telecí tak 80 minut, hovězí i tři čtyři hodiny. Záleží na plemeni a stáří býka.

Když jsou líčka měkká (překrojitelné vidličkou), tak je vyndáme. Omáčku dál provaříme, zredukujeme na potřebnou konzistenci a dochutíme. Přepasírujeme přes jemný špičák. Na posledních 5 minut dáme nakládané cibulky.

Možnosti inovace

Houby

Rada

Líčka potom co jsou měkká, nesmíme dál vařit, protože už se začnou rozpadat.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Budvar Budweiser Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 069 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (25min), Restování pro základ (20min), Dušení (1h 20min), Kompletace (15min) Doba vaření 10 porcí: 2h 20min

Restaurace, kde toto jídlo podávají

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 11.12.2013
  • Recept zobrazen: 7055x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Špíz z pěti druhů masa grilování, rychlé, marinování, grilování Špíz z pěti druhů masa
Tuňáková pomazánka pomazánky, pěny a koktejly, rychlé, postupy studené kuchyně Tuňáková pomazánka