Dušené hlávkové červené zelí

Dušené hlávkové červené zelí

Dušené sladkokyselé přílohové zelí s rozinkami.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Zelí červené, 0,150 kg 5,67
Voda pitná standard, 0,020 l 0,03
Cibule červená, 0,012 kg 0,31 ŠANDER ovoce zelenina
Rostlinný olej, 0,005 l 0,23
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Kmín celý, 0,001 kg 0,03
Mouka pšeničná hladká, 0,002 kg 0,02 Food and frends
Cukr krystal, 0,007 kg 0,16
Ocet kvasný, 0,007 l 0,09
Sůl standard, 0,002 kg 0,01 Fany gastroservis
Rozinky 0,010 kg 0,72
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 7,33 Kalorie v 1 porci: 173 cal

Postup přípravy

Zelí zbavené košťálu a starých povrchových slupek nakrájíme na nudličky. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a špeku dozlatova. Přisypeme kmín a cukr, který necháme zkaramelizovat.

Poté dáme nakrájené zelí, zalijeme vodou nebo i nálevem z kysaného nebo sterilovaného zelí. Podusíme pod pokličkou a necháme vodu odpařit tak, aby nám ještě vzala trochu mouky smíchané s vodou. Přidáme ocet, sůl a rozinky. Poté vše do měkka podusíme.

Možnosti inovace

Udělat to půl na půl se sterilovaným zelím.

Rada

Zelí mám rád nerozvařené klidně, ať trochu křupe. Nemusíme krájet na nudličky, ale třeba rustikálně na čtverce.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Nápoj není potřebný Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 173 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Dušení (35min) Doba vaření 10 porcí: 45min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 02.10.2012
  • Recept zobrazen: 22917x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách
Upečena Pražma královská v troubě hlavní chod, dietní, rychlé, pečení, vaření Upečena Pražma královská v troubě
Vepřové řízečky s wasabi kaší hlavní chod, rychlé, smažení-fritování Vepřové řízečky s wasabi kaší