Kuřecí stehýnka v římském hrnci





Kuřecí stehýnka pečená s ovocem, mrkví a cibulí v římském hrnci.
Postup přípravy
Někdy toho ovoce v lednici je moc a vím, že ho nezbaštíme čerstvé. To určitě znáte, takže když už se rozhodnu něco upéct v sobotu k obědu, tak to ovoce použiji. A zvolím si variantu, kdy vše narovnám do jednoho hrnce a peču.
K tomu je ideální římský hrnec. Myslím, že většina z nás ho dostala darem, ale to je jedno.
Nejprve ho namočíme do vody a to po celou dobu přípravy (aspoň 20 minut).
Očistíme veškerou zeleninu a ovoce, načtvrtíme a narovnáme na vyskládaná kuřecí stehýnka, která předtím okořeníme.
Dáme přiklopené péct na 180°C, 30 minut. Poté odklopíme, podlijeme trochou vody a pečeme na 200°C, 20 minut. Nakonec odstraníme veškeré ovoce, necháme jen cibuli a mrkev. Pečeme dál na 200°C, 15 minut.
Měli bychom získat ze shora opečené stehýnka i cibuli a lehce ponořené ve šťávě, kterou nám pustili všechny ingredience.
Máme hotovo, se šťávou si dál můžeme hrát a to tak, že jí rozmixujeme nebo přepasírujeme a dochutíme. Já jí nechal tak jak je a baštil měsíčky cibule a kousky mrkve s příchutí pomerančů.
Všechno co jsme do hrnce dali nám tam, jako chuť zůstalo.
Podáváme s pečivem či bramborem, nebo rýží.
Jednodušší provedení
Nechat jen péct.
Možnosti inovace
Toto je jen recept, který vznikl pohledem do lednice a zjištěním co v ní je. Když tedy v té lednici budou podobné ingredience, tak nic nezkazíme. A když přidáme brambory na posledních 30 minut úpravy, tak tu přílohu máme také v jednom hrnci.
Rada
Asi nepospíchat, obzvlášť když nám to nedá moc práce, vždy jen nastavíme minutku a ona nám pípne, že máme udělat další krok.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Bílé víno suché, Stella Artois Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Bageta francouzská bílá, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 229 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Dušení (30min), Pečení (20min), Kompletace (10min), Z jednoho hrnce (1min) Doba vaření 10 porcí: 1h 21min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Drůbež a Ptáci » Kuřecí maso » Kuřecí stehna
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Citrusové plody
- Recepty dle surovin » Ovoce » Čerstvé ovoce » Peckovité ovoce
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa
- Recepty dle úpravy » Dušení, Pečení, Z jednoho hrnce
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 14.12.2013
- Recept zobrazen: 5844x