Kuřecí stehýnka v římském hrnci

Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci Kuřecí stehýnka v římském hrnci

Kuřecí stehýnka pečená s ovocem, mrkví a cibulí v římském hrnci.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Kuřecí stehna, 0,140 kg 7,24
Cibule standard, 0,030 kg 0,52 ŠANDER ovoce zelenina
Mrkev standard, 0,015 kg 0,23 ŠANDER ovoce zelenina
Grep červený, 0,020 kg 0,60
Pomeranč, 0,020 kg 0,63 ŠANDER ovoce zelenina
Jablka, 0,020 kg 0,69 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Provensálské koření, 0,001 kg 0,24
Pepř černý mletý 0,100 kg 29,96
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 38,20 Kalorie v 1 porci: 229 cal

Postup přípravy

Někdy toho ovoce v lednici je moc a vím, že ho nezbaštíme čerstvé. To určitě znáte, takže když už se rozhodnu něco upéct v sobotu k obědu, tak to ovoce použiji. A zvolím si variantu, kdy vše narovnám do jednoho hrnce a peču.

K tomu je ideální římský hrnec. Myslím, že většina z nás ho dostala darem, ale to je jedno.

Nejprve ho namočíme do vody a to po celou dobu přípravy (aspoň 20 minut).

Očistíme veškerou zeleninu a ovoce, načtvrtíme a narovnáme na vyskládaná kuřecí stehýnka, která předtím okořeníme.

Dáme přiklopené péct na 180°C, 30 minut. Poté odklopíme, podlijeme trochou vody a pečeme na 200°C, 20 minut. Nakonec odstraníme veškeré ovoce, necháme jen cibuli a mrkev. Pečeme dál na 200°C, 15 minut.

Měli bychom získat ze shora opečené stehýnka i cibuli a lehce ponořené ve šťávě, kterou nám pustili všechny ingredience.

Máme hotovo, se šťávou si dál můžeme hrát a to tak, že jí rozmixujeme nebo přepasírujeme a dochutíme. Já jí nechal tak jak je a baštil měsíčky cibule a kousky mrkve s příchutí pomerančů.

Všechno co jsme do hrnce dali nám tam, jako chuť zůstalo.

Podáváme s pečivem či bramborem, nebo rýží.

Jednodušší provedení

Nechat jen péct.

Možnosti inovace

Toto je jen recept, který vznikl pohledem do lednice a zjištěním co v ní je. Když tedy v té lednici budou podobné ingredience, tak nic nezkazíme. A když přidáme brambory na posledních 30 minut úpravy, tak tu přílohu máme také v jednom hrnci.

Rada

Asi nepospíchat, obzvlášť když nám to nedá moc práce, vždy jen nastavíme minutku a ona nám pípne, že máme udělat další krok.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Bílé víno suché, Stella Artois Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Bageta francouzská bílá, Brambory vařené Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 229 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Dušení (30min), Pečení (20min), Kompletace (10min), Z jednoho hrnce (1min) Doba vaření 10 porcí: 1h 21min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 14.12.2013
  • Recept zobrazen: 3101x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Šlehané jahody tří barev dezerty, ve vodní lázni, postupy studené kuchyně Šlehané jahody tří barev
Hovězí rolka s pečeným bramborem hlavní chod, pečení, pečení Hovězí rolka s pečeným bramborem
Vánoční rybí polévka z kapra polévka, dietní, rychlé, restování, vaření Vánoční rybí polévka z kapra