Francouzské brambory

Francouzské brambory Francouzské brambory Francouzské brambory

U nás populární zapečené jídlo.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,200 kg 2,69
Anglická slanina, 0,025 kg 3,58
Vepřová šunka, 0,020 kg 2,76
Papriková klobása, 0,010 kg 1,07 Řeznictví Blahuta
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Kukuřice zrno mražené, 0,010 kg 0,75
Hrách mražený, 0,015 kg 0,56 Food and frends
Vejce 1ks=45g, 0,018 kg 1,36
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Eidam cihla 30%, 0,002 kg 0,24
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Smetana nad 30%, 0,015 l 1,28
Vejce 1ks=45g 0,009 kg 0,68
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 15,72 Kalorie v 1 porci: 537 cal

Postup přípravy

Na kostičky pokrájené uzeniny, orestujeme s cibulí na oleji a necháme v pánvi. Celé brambory povařené tak na 80%, nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru.

První polovinu brambor vyskládáme na dno zapékacího plechu nebo mísy a posolíme. Do pánve s restovanou uzeninou přidáme hrášek, kukuřici a lehce dochutíme pepřem. Naneseme na vyskládané brambory a na ně poklademe pokrájené uvařené vejce (první polovinu v receptu).

Druhou polovinu brambor naskládáme na uvařené plátky vajec. Vyšleháme druhou polovinu vajec se smetanou a nastrouhaným sýrem, zalijeme tím rovnoměrně brambory.

Pečeme na 180°C, 25 minut.

Jednodušší provedení

Bez uvařených brambor a kukuřice.

Možnosti inovace

Kukuřice a klobása už je inovace, ale můžeme samozřejmě přidávat i jinou zeleninu, například fazole nebo cuketu.

Rada

Když to chceme hezky naporcovat, necháme vychladnout, pak nařežeme v plechu čtverce a přendáme k ohřátí do trouby.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 537 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (5min), Vaření (25min), Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 22.12.2013
  • Recept zobrazen: 10314x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Minestrone polévka, dietní, rychlé, restování pro základ, vaření Minestrone
Králík s olivami nedělní oběd, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Králík s olivami
Francouzská cibulová polévka polévka, rychlé, restování pro základ, vaření, gratinování Francouzská cibulová polévka