Francouzské brambory





U nás populární zapečené jídlo.
Postup přípravy
Na kostičky pokrájené uzeniny, orestujeme s cibulí na oleji a necháme v pánvi. Celé brambory povařené tak na 80%, nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru.
První polovinu brambor vyskládáme na dno zapékacího plechu nebo mísy a posolíme. Do pánve s restovanou uzeninou přidáme hrášek, kukuřici a lehce dochutíme pepřem. Naneseme na vyskládané brambory a na ně poklademe pokrájené uvařené vejce (první polovinu v receptu).
Druhou polovinu brambor naskládáme na uvařené plátky vajec. Vyšleháme druhou polovinu vajec se smetanou a nastrouhaným sýrem, zalijeme tím rovnoměrně brambory.
Pečeme na 180°C, 25 minut.
Jednodušší provedení
Bez uvařených brambor a kukuřice.
Možnosti inovace
Kukuřice a klobása už je inovace, ale můžeme samozřejmě přidávat i jinou zeleninu, například fazole nebo cuketu.
Rada
Když to chceme hezky naporcovat, necháme vychladnout, pak nařežeme v plechu čtverce a přendáme k ohřátí do trouby.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Gambrinus Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 537 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování (5min), Vaření (25min), Pečení (25min) Doba vaření 10 porcí: 1h 15min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Čechy a Morava
- Recepty dle úpravy » Restování, Vaření, Pečení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 22.12.2013
- Recept zobrazen: 10314x