Cordon bleu, také nesprávně psané Gordon blue





Slavný francouzský recept smažené kapsy z telecího masa, ementálu a kvalitní vepřové šunky.
Postup přípravy
Telecí pečeni nakrájíme na plátky, ze kterých podkrojením uděláme motýlky. Naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme plátek sýru v plátku šunky.
Obalíme v trojobalu a pomalu smažíme, nejlépe v přepuštěném másle. Když v oleji, tak také nic nezkazíme.
Mou oblíbenou přílohou je jemná bramborová kaše.
Jednodušší provedení
Na tomto jídle jsou páchány asi největší omyly. Nejen špatným psaním, překladem a výslovností, ale hlavně použitými ingrediencemi. Francouzky to znamená modrá stuha a je to kulinářský řád (ocenění) pro nejlepší francouzské kuchaře. Neznamená to tedy k použití modrý sýr. Stejně tak lidé zjednodušují použitím kuřecího nebo krůtího masa, místo kvalitní telecí pečeně.
Možnosti inovace
Velmi oblíbenou variantou je provedení mini roládky, kterou také smažíme.
Rada
Smažíme relativně krátce, protože kvalitní telecí můžeme podávat i v úpravě medium.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Víno růžové Doporučené přílohy: Bramborová Kaše Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 768 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Smažení-Fritování (7min) Doba vaření 10 porcí: 27min
Restaurace, kde toto jídlo podávají
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Hovězí a telecí » Telecí maso
- Recepty dle surovin » Masa » Uzeniny a paštiky
- Recepty dle surovin » Mléčné výrobky » Sýry » Polotvrdé sýry
- Recepty dle surovin » Moučné produkty » Pečivo
- Recepty dle chodu » Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Francie
- Recepty dle úpravy » Smažení-Fritování
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
Statistiky
- Datum vložení: 01.01.2014
- Recept zobrazen: 20052x