Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Hovězí maso na houbách s rýží nebo houskovým knedlíkem?

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Hovězí zadní, 0,180 kg 30,76
Cibule standard, 0,025 kg 0,44 ŠANDER ovoce zelenina
Houbová směs mražená, 0,070 kg 15,48
Česnek kuchyňský, 0,003 kg 0,39
Vepřový špek, 0,005 kg 0,43 Řeznictví Blahuta
Olej řepkový, 0,010 l 0,50
Sůl standard, 0,003 kg 0,02 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,06
Voda pitná standard, 0,145 l 0,19
Mouka pšeničná hladká, 0,006 kg 0,08 Food and frends
Recept houskový kynutý knedlík 1,000 porce 7,56
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 53,24 Kalorie v 1 porci: 782 cal

Postup přípravy

Osmažíme cibuli na oleji a špeku. Čisté nakrájené plátky masa o tloušťce 1 cm přidáme do základu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, přidáme rozemletý česnek a dusíme pod pokličkou tak 30 minut. Pak přidáme rozmražené houby a dusíme dál, dokud maso není měkké cca dalších 20-30 minut. To ale záleží na kvalitě masa, když budete mít loupanou plec z mladého býka a kvalitního plemene tak čas je poloviční. Dle potřeby promícháme a doléváme vodu.

Měkké maso a houby vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk a lehce zaprášíme moukou. Poté přidáme vodu a zahustíme jíškou nebo rozmíchanou moukou s vodou a provaříme minimálně 25 minut.

Nakonec houby i maso vrátíme do omáčky a necháme 5 minut vařit.

Možnosti inovace

Na závěr přidávám i majoránku a zjemním to zakysanou, nebo normální smetanou. Houby mohou být i sušené, ale raději čerstvé nebo mražené. Když jsou čerstvé, orestuji si je stranou a potom přidávám k dušení do omáčky.

Rada

Houby ať jsou krájeny na velké kousky.

V profesionální kuchyni má kuchař k dispozici svůj demi glace (viz samostatný recept), který pomáhá zvýraznit každou omáčku.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Pilsner Urguell Doporučené přílohy: Rýže Parboiled standard dušená, Houskové knedlíky Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 782 cal Jednoduché jídlo: ne Způsob úpravy: Příprava (15min), Vaření (50min), Čas na přílohu (40min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 50min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 04.01.2014
  • Recept zobrazen: 71066x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Demi glace omáčka, pečení, vaření, redukování Demi glace
Lososové carpaccio studený předkrm, dietní, rychlé, bez úpravy Lososové carpaccio
Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou velké saláty, dietní, rychlé, pečení, postupy studené kuchyně Salát s dorůžova pečenou hovězí svíčkovou