Pečené plněné brambory mletým masem

Pečené plněné brambory mletým masem Pečené plněné brambory mletým masem Pečené plněné brambory mletým masem Pečené plněné brambory mletým masem Pečené plněné brambory mletým masem Pečené plněné brambory mletým masem Pečené plněné brambory mletým masem Pečené plněné brambory mletým masem

Pečené brambory na smetanovo-houbové omáčce. Plněné mletým hovězím. V Čechách oblíbené recepty v kategorii mletá masa.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Brambory standard A-B, 0,250 kg 3,36
Mleté hovězí, 0,125 kg 18,32
Vepřový špek, 0,025 kg 2,16 Řeznictví Blahuta
Houbová směs mražená, 0,100 kg 22,12
Cibule standard, 0,050 kg 0,87 ŠANDER ovoce zelenina
Smetana nad 30%, 0,100 l 8,51
Smetana zakysaná, 0,025 kg 1,99
Sůl standard, 0,015 kg 0,11 Fany gastroservis
Pepř černý mletý, 0,001 kg 0,15
Olej řepkový, 0,020 l 1,01
Recept zeleninový vývar zakladní 0,400 porce 2,02
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 57,71 Kalorie v 1 porci: 1 288 cal

Postup přípravy

Brambory oloupeme a do nich vyvrtáme díru, takovou vývrtkou k tomu určenou, viz foto. Mleté hovězí smícháme s pokrájenou cibulí a pokrájeným špekem, dochutíme klidně i kořením, které uznáte sami, přidáme na deset porcí jedno vejce.

Brambory naplníme mletým a dochuceným masem, potřeme olejem, posypeme kořením a dáme péct na 170°C, 40 minut.

Houbovou omáčku: na másle zpěníme cibulku a přidáme pokrájené houby na čtvrtky, restujeme cca 4-5 minut a zalijeme vývarem, demi glace a po pěti minutách smetanou. Dochutíme a vypneme.

Podáváme první omáčku na celé dno talíře, tři překrojené brambory dáme na střed řezem nahoru. Z vyvrtávání brambor nám zbyli spirálky, které usmažíme a dáme na střed talíře se zakysanou smetanou.

Možnosti inovace

Do houbové omáčky a jejího základu přidáme řapíkatý celer a plochou petržel.

Rada

Spirálky smažíme do křupava. Tedy relativně do tmava.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 288 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Pečení (45min), Čas na základní omáčku (20min), Kompletace (5min) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 09.01.2014
  • Recept zobrazen: 8086x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Těsto na pizzu pečivo, rychlé, pečení Těsto na pizzu
Lasagne bolognese hlavní chod, pečení Lasagne bolognese
Hovězí na česneku hlavní chod, dietní, vaření Hovězí na česneku