Ratattouille design

Ratattouille design Ratattouille design

Porce francouzské teplé zeleniny (ratattouille).

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rajče čerstvé standard, 0,060 kg 2,78 ŠANDER ovoce zelenina
Cuketa, 0,050 kg 2,26
lilek baklažán, 0,070 kg 6,80
Olivový olej extra virgin, 0,025 l 3,14 Lesa s.r.o.
Tymián čerstvý, 0,002 kg 0,97
Sůl standard, 0,001 kg 0,00 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,04
Paprika červená čerstvá, 0,050 kg 3,66
Česnek kuchyňský, 0,003 kg 0,39
Cibule červená 0,100 kg 2,62 ŠANDER ovoce zelenina
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 21,58 Kalorie v 1 porci: 282 cal

Postup přípravy

Cuketu, lilek, rajče a ostatní zeleninu, nakrájíme na kolečka, ještě jedno rajče rozkrájíme na drobno, vše opečeme na pánvi s olivovým olejem a tymiánem.

Na závěr do pánve přidáme provensálskou pastu, trochu bílého vína, sůl a pepř. Ozdobně naskládáme do sloupce na talíř, šťávu co nám zbyla na pánvi, zjemníme máslem a přelijeme, pokapeme olivovým olejem smíchaným s pastou primerba provensál.

Sloupečky dozdobíme a zpevníme vpíchnutím větvičky čerstvé bylinky.

Možnosti inovace

Pro barevnost použijeme více barev papriky a třeba žlutou cuketu.

Rada

Když dělám ratattouille jako samotné jídlo, je to vše trochu jinak, viz recept Ratattouille.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Sauvignon blanc reserva Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 282 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (7min), Restování (15min), Kompletace (7min) Doba vaření 10 porcí: 29min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 03.10.2012
  • Recept zobrazen: 3565x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Králík s olivami nedělní oběd, dietní, rychlé, restování pro základ, dušení Králík s olivami
Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem hlavní chod, dietní, rychlé, vaření v páře Čerstvé Čínské dušené knedlíčky plněné mangoldem a mletým masem
Babiččina vánočka dezerty, pečení Babiččina vánočka