Pizza alle cipolle





Pizza cipolle je v překladu s cibulí, přesto je s olivami a se sardelovými řezy.
Postup přípravy
Rozklikněte si v surovinách řádek s "Recept těsto na pizzu" a udělejte jej.
Potom už jen rozmixujete loupaná rajčata, pokud možno s označením DOP, s trochou olivového oleje. Trochu dochutit rajčatovým pestem solí. Někdo přidá oregano a česnek, ale když dáme malinko toho rajčatového pesta, tak je to akorát. A máme sugo na pizzu.
Roztažené těsto (viz video odkaz dole) přendáme na pečící papír. Na roztažené těsto naběračkou od středu rozprostřeme rajčatové sugo. Na takto připravenou pizzu už jen vyskládáme mini třešničky mozzarelly.
Cibuli nakrájenou na tenké plátky, slané kapary, černé olivy bez pecky a sardelové filety, rozprostřeme na pizzu.
Nepečeme-li v pizza peci, tak domácí troubu nastavíme na ten nejvyšší stupeň, klidně 300 i více. V troubě rozpálený plech vyndáme a na něj přesuneme pizzu na pečícím papíře a dáme péct. Podrobný popis je i na "recept těsta na pizzu!".
Po upečení položíme na pizzu lístečky čerstvé bazalky.
Jednodušší provedení
Mražená.
Možnosti inovace
Přidáním na kostičky pokrájených a semínek zbavených kvalitních sladkých čerstvých rajčat. Cibuli můžeme předem opéct na pánvi s olivovým olejem.
Rada
Pečeme, dokud pizza nezíská své nazlátlé tygrovaní okrajů. Tyto kraje potřeme olivovým olejem. I střed pizzy můžeme lehce pokapat olejem. Na fotografii je minimální množství suga pod mozzarellou, protože jsou rajčata i nahoře. A je na pizzaři jaký poměr dává. Každopádně žádná pizza nemá býti utopená mnoha ingrediencemi! Bohužel, tak to v Čechách mnoho hostů chce.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Veltlínské zelené, Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 154 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Pečení (8min) Doba vaření 10 porcí: 18min
Videa
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Zelenina » Sterilovaná kompotovaná a nakládaná
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Lilkovité
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina
- Recepty dle surovin » Ryby a plody moře » Ryby » Ryby konzervované
- Recepty dle chodu » Hlavní chod, Teplý předkrm
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Pečení
- Recepty dle kuchaře » Mirek 0777
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 26.01.2014
- Recept zobrazen: 5503x