Pizza alle cipolle

Pizza alle Cipolle Pizza alle cipolle Pizza alle cipolle

Pizza cipolle je v překladu s cibulí, přesto je s olivami a se sardelovými řezy.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Rajčata loupaná (rajčatová polpa), 0,100 kg 2,28 Lesa s.r.o.
Olivový olej extra virgin, 0,025 l 3,14 Lesa s.r.o.
Rajče čerstvé standard, 0,050 kg 2,32 ŠANDER ovoce zelenina
Sůl standard, 0,005 kg 0,04 Fany gastroservis
Pepř bílý mletý, 0,001 kg 0,41
Recept těsto na pizzu, 1,000 porce 6,36
Cibule standard, 0,200 kg 3,48 ŠANDER ovoce zelenina
Ančovičky sardelky v oleji, 0,100 kg 31,42
Kapary malé v soli, 0,030 kg 6,72
Bazalka čerstvá, 0,010 kg 3,77
Mozzareline mini třešničky boconcino 0,050 kg 12,43
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 68,86 Kalorie v 1 porci: 1 154 cal

Postup přípravy

Rozklikněte si v surovinách řádek s "Recept těsto na pizzu" a udělejte jej.

Potom už jen rozmixujete loupaná rajčata, pokud možno s označením DOP, s trochou olivového oleje. Trochu dochutit rajčatovým pestem solí. Někdo přidá oregano a česnek, ale když dáme malinko toho rajčatového pesta, tak je to akorát. A máme sugo na pizzu.

Roztažené těsto (viz video odkaz dole) přendáme na pečící papír. Na roztažené těsto naběračkou od středu rozprostřeme rajčatové sugo. Na takto připravenou pizzu už jen vyskládáme mini třešničky mozzarelly.

Cibuli nakrájenou na tenké plátky, slané kapary, černé olivy bez pecky a sardelové filety, rozprostřeme na pizzu.

Nepečeme-li v pizza peci, tak domácí troubu nastavíme na ten nejvyšší stupeň, klidně 300 i více. V troubě rozpálený plech vyndáme a na něj přesuneme pizzu na pečícím papíře a dáme péct. Podrobný popis je i na "recept těsta na pizzu!".

Po upečení položíme na pizzu lístečky čerstvé bazalky.

Jednodušší provedení

Mražená.

Možnosti inovace

Přidáním na kostičky pokrájených a semínek zbavených kvalitních sladkých čerstvých rajčat. Cibuli můžeme předem opéct na pánvi s olivovým olejem.

Rada

Pečeme, dokud pizza nezíská své nazlátlé tygrovaní okrajů. Tyto kraje potřeme olivovým olejem. I střed pizzy můžeme lehce pokapat olejem. Na fotografii je minimální množství suga pod mozzarellou, protože jsou rajčata i nahoře. A je na pizzaři jaký poměr dává. Každopádně žádná pizza nemá býti utopená mnoha ingrediencemi! Bohužel, tak to v Čechách mnoho hostů chce.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Veltlínské zelené, Rulandské šedé Doporučené přílohy: Bez doporučené přílohy Dietní jídlo: ne Kalorie v jedné porci: 1 154 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (10min), Pečení (8min) Doba vaření 10 porcí: 18min

Videa

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 26.01.2014
  • Recept zobrazen: 1872x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian nedělní oběd, dietní, pečení Kuřecí prsíčko supreme na zeleninovém tian
Zvěřinový guláš na višňovém víně hlavní chod, restování pro základ, dušení Zvěřinový guláš na višňovém víně