Králík s olivami

Králík s olivami Králík s olivami Králík s olivami Králík s olivami Králík s olivami Králík s olivami Králík s olivami Králík s olivami Králík s olivami

Coniglio con olive taggiasche. Tedy králík s olivami je fantastickou pochoutkou z Italské oblasti Ligursko, kde má chov králíků velmi dlouhou tradici.

Seznam surovin

zobrazit množství pro porcí
Králík, 0,300 kg 52,56
Cibule standard, 0,040 kg 0,70 ŠANDER ovoce zelenina
Česnek kuchyňský, 0,008 kg 1,26
Rozmarýn řezaný čerstvý, 0,002 kg 0,96
Tymián čerstvý, 0,001 kg 0,48
Bobkový list sušený, 0,001 kg 0,06
Feferonky chilli papričky čerstvé 5-10 cm, 0,001 kg 0,23
Olivový olej extra virgin, 0,040 l 5,03 Lesa s.r.o.
Bílé víno alkohol, 0,100 l 11,74
Olivy celé s peckou velké, 0,020 kg 3,08
Piniové oříšky 0,005 kg 4,46
přidat zaškrtnuté na nákupní seznam celkem 76,70 Kalorie v 1 porci: 814 cal

Postup přípravy

Králíka pokud možno i s vnitřnostmi naporcujeme. Játra, ledvinky a srdce osušíme a dáme stranou.

Cibuli nadrobno nakrájíme, stroužky česneku nasekáme s čerstvými bylinkami. Bylinky, česnek, cibulku, bobkový list a feferonky orestujeme na olivovém oleji. Přidáme naporcované části králíka a zprudka ze všech stran opečeme. Vnitřnosti nakrájíme na drobné části a přidáme do kastrolu. Když maso a vše ostatní dostane zlatavou barvu, tak osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme 30 minut. Když se nám víno odpaří, přiléváme vývar. Po 30 minutách vložíme černé olivy s peckou, piniové oříšky a dusíme dalších 15 minut.

Když je králík hotový, tedy maso jde lehce od kosti, maso vyndáme a zbylý výpek buď, naředíme nebo redukujeme na potřebné množství.

Možnosti inovace

Cokoli zde, přidáme tak už to nebude tato místní specialita. Nicméně když něco takového dělám mimo restauraci, tak doma můžu použít, co lednice nabídne ve stylu meditariánských surovin. Tedy cherry rajče, cuketa a podobně. A do základu nevadí trocha špeku.

Rada

Králík je sušší maso a proto dáváme pozor na přepečení. Na fotce je použito víno červené, protože jak bílé tak červené se v tomto receptu používá.

Doplňující informace

Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Ciabatta Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 814 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min

Zařazení receptu

Statistiky

  • Datum vložení: 23.02.2014
  • Recept zobrazen: 2793x

Nový komentář - před komentováním se musíte přihlásit

Hledání receptů:

Spustili  jsme provoz nového portálu plného gastronomie.

Poznejte nový svět, který vás provede světem i profesionální kuchyně. 

Využijte nepřeberné množství variant jak najít inspiraci na cokoliv v gastronomii.

Můžete si převést Vaši domácí kuchařku ze zamaštěných papírků do elektronické podoby - a později jí využívat např. z tabletu ve Vaší kuchyni.

A můžete se do toho pustit ihned. Stačí se jen přihlásit. Zjistíte jak je to jednoduché!

Založením si profilu jako profesionál, získáte unikátní stránku na portálu profikuchari.cz/jmeno.prijmeni  s dokonalým formulářem na prezentační životopis i s vašimi jídly, s možností svého blogu a pod.

Budeme vděčni za jakékoliv postřehy.

Vaše redakce!

Přihlášení
Registrovat se
TOP recepty
Filé z mořského vlka s baby zeleninou hlavní chod, dietní, rychlé, blanšírování Filé z mořského vlka s baby zeleninou
Těsto na pizzu pečivo, rychlé, pečení Těsto na pizzu
Chilli con carne v pečených bramborách hlavní chod, restování pro základ, dušení Chilli con carne v pečených bramborách