Králík s olivami





Coniglio con olive taggiasche. Tedy králík s olivami je fantastickou pochoutkou z Italské oblasti Ligursko, kde má chov králíků velmi dlouhou tradici.
Postup přípravy
Králíka pokud možno i s vnitřnostmi naporcujeme. Játra, ledvinky a srdce osušíme a dáme stranou.
Cibuli nadrobno nakrájíme, stroužky česneku nasekáme s čerstvými bylinkami. Bylinky, česnek, cibulku, bobkový list a feferonky orestujeme na olivovém oleji. Přidáme naporcované části králíka a zprudka ze všech stran opečeme. Vnitřnosti nakrájíme na drobné části a přidáme do kastrolu. Když maso a vše ostatní dostane zlatavou barvu, tak osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem. Přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme 30 minut. Když se nám víno odpaří, přiléváme vývar. Po 30 minutách vložíme černé olivy s peckou, piniové oříšky a dusíme dalších 15 minut.
Když je králík hotový, tedy maso jde lehce od kosti, maso vyndáme a zbylý výpek buď, naředíme nebo redukujeme na potřebné množství.
Možnosti inovace
Cokoli zde, přidáme tak už to nebude tato místní specialita. Nicméně když něco takového dělám mimo restauraci, tak doma můžu použít, co lednice nabídne ve stylu meditariánských surovin. Tedy cherry rajče, cuketa a podobně. A do základu nevadí trocha špeku.
Rada
Králík je sušší maso a proto dáváme pozor na přepečení. Na fotce je použito víno červené, protože jak bílé tak červené se v tomto receptu používá.
Doplňující informace
Doporučené nápoje: Rulandské šedé Doporučené přílohy: Ciabatta Dietní jídlo: ano Kalorie v jedné porci: 814 cal Jednoduché jídlo: ano Způsob úpravy: Příprava (20min), Restování pro základ (15min), Dušení (45min), Kompletace (10min) Doba vaření 10 porcí: 1h 30min
Zařazení receptu
- Recepty dle surovin » Masa » Zajíc Králík
- Recepty dle surovin » Zelenina » Čerstvá zelenina » Cibulová zelenina
- Recepty dle surovin » Koření » Čerstvé bylinky » Provensálské bylinky
- Recepty dle chodu » Nedělní oběd, Hlavní chod
- Recepty dle regionu » Evropa » Itálie
- Recepty dle úpravy » Restování pro základ, Dušení,
- Recepty dle kuchaře » Vítek Preiszler
- Nej recepty
Statistiky
- Datum vložení: 23.02.2014
- Recept zobrazen: 4762x